Hlavní obsah

Karviná - Ml.Boleslav 1:1Mladá Boleslav znovu ztratila, remizovala v Karviné

MinutaMin. Tým Hráč Akce
73. Budínský 1 : 0
78. Takács 1 : 1
Záznam online reportáže

Karviná

Fotbalisté Mladé Boleslav neukončili čekání na výhru ani pod novým trenérem Martinem Svědíkem. V 17. kole první ligy jen remizovali 1:1 na hřišti Karviné a vítězství čekají od října už sedm utkání. Karviná dokonce vedla po gólu Lukáše Budínského, krátce na to srovnal Ladislav Takács.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Karviné Jozef Weber - ilustrační foto.

Článek

Jako první zahrozili po šesti minutách hosté, když Přikryl sklepl balon Železníkovi, ten však z výhodné pozice těsně přestřelil. Totéž se dalo říci o střele Wágnera na druhé straně, zimní posila karvinského nováčka však měla těžší úlohu kvůli bránícímu Stronatimu.

V 10. minutě přišla tutovka. Wágner vybojoval míč pro Budínského, ten nasadil Da Silvovi jesličky, ale neuspěl proti gólmanovi Šedovi, který nastoupil poprvé od loňského dubna. Zpoza vápna pak střílel mladoboleslavský Přikryl, i on ale minul.

Šeda poté předvedl několik dobrých zákroků. Především ve 36. minutě, kdy se po kiksu Matějovského řítil na bránu Budínský, jeho ránu ale Šeda zázračně vyškrábl na roh.

Ve 49. minutě se hosté málem radovali, když Laštůvka neudržel střelu Takácse a vyrazil ji pouze k volnému Magerovi. Ten poslal balon do sítě, ale byl v ofsajdu. V 56. minutě zazmatkovali Da Silva s Šedou, ani jeden na míč nereagoval a mladoboleslavský stoper si jej nakonec málem kopl do vlastní brány.

Pak zase vystrašil Laštůvku spoluhráč Dressler, když po rohu Matějovského hlavičkoval na vlastní bránu, karvinský gólman byl ale připraven.

V 73. minutě vybuchl domácí stadion nadšením. Domácí založili krásnou akci, přes Moravce a Janečku se míč dostal na levou stranu k Puchelovi, který odcentroval přesně na hlavu Budínského a ten otevřel skóre. Vzápětí však bylo srovnáno, když domácí nedosáhli na přízemní centr ze strany, balon se odrazil k nekrytému Takácsovi, který se trefil přesně k tyči.

17. kolo první fotbalové ligy:
MFK Karviná - FK Mladá Boleslav 1:1 (0:0)
Branky: 73. Budínský - 78. Takács. Rozhodčí: Hrubeš - Blažej, Urban. ŽK: Šisler - Přikryl, Matějovský, Nečas. Diváci: 3112.
Karviná: Laštůvka - Dressler, Košťál, Hošek, Eismann - Janečka, Šisler - Moravec, Budínský (76. Panák), Puchel (85. Duda) - Wágner. Trenér: J. Weber.
Mladá Boleslav: Šeda - Pauschek, Da Silva, Stronati, Fleišman - Vukadinovič (67. Nečas), Matějovský (87. Mareš), Takács, Přikryl - Chramosta, Železník (46. Magera). Trenér: Svědík.

Reklama

Související témata: