Hlavní obsah

Neuhýbám, o titulu už mluvím. Výsledky a výkony mě k tomu opravňují, potvrdil Šilhavý

Praha

Už žádná vyhýbavá slova. Průpovídky o tom, že titul je ještě daleko. Že se hraje ještě deset ligových kol. „Neuhýbám. Výsledky a výkony mě opravňují k tomu, abych o titulu mluvil. Po zápase s Plzní nás od něho dělí třiatřicet bodů, teď po Teplicích už jen třicet. A navíc máme všechno ve svých rukou,“ nepopírá trenér Jaroslav Šilhavý, jak moc je jeho Slavia ligového primátu lačná.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Hráči Slavie se radují z druhého gólu proti Teplicím.

Článek
Fotogalerie

Slavia porazila Teplice

Před půlrokem jste zběhl z Julisky do Edenu, v šestém kole jste si právě v Teplicích odbyl na slávistické lavičce premiéru a od té doby jste neprohráli jediný ligový zápas. A to jste jich od té doby hráli už šestnáct.

První utkání ovšem zdaleka tak jednoznačná nebyla, pokaždé jsme však soupeře udolali. Nadšení a také touha nám pomohla. Ale posouváme se, výkonnostně stoupáme nahoru, náš herní projev se zlepšuje. Samozřejmě na tom mají zásluhu i noví hráči, kteří přišli, ale to neznamená, že můžeme ustat. Naším minimálním cílem zůstává účast v evropských pohárech, v nichž se chceme představit jako silný tým.

Evropské poháry? Nezní to jako alibismus? Vždyť dalšího soupeře ve hře o titul jste setřásli, protože Sparta v Mladé Boleslavi prohrála a ztrácí na vás už devět bodů...

Pochopitelně potěší, když odskočíme takovým konkurentům, jako je Sparta, ale to teď nechci hodnotit.

Ale sám přece říkáte, že titul máte ve vlastních rukou, neboť i na druhou Plzeň máte k dobru čtyři body.

To si samozřejmě všichni uvědomujeme a i proto o titulu mluvíme.

Teď vás k tomu opravňuje i fakt, že už jste schopni zvládnout i závěry zápasů a strhnout v nich výhry na svou stranu. Minule proti Plzni dvě minuty před koncem, proti Teplicím o minutu dřív. Připouštíte, že i v tomto směru Slavia narostla a dospěla?

Jde o příjemné zjištění. Vítězství nad Teplicemi se sice zdá hubené, ale jde o výhru, která obrovsky posiluje. Zrodila se opět v závěru a zase z veliké touhy a odhodlání všech hráčů. Proto je pro nás mnohem cennější, než vítězství 8:1 v Příbrami.

Opět ji zařídil Sýkora. Minule proti Plzni přihrávkou z rohu, tentokrát z trestného kopu.

Však se dočká pochvaly. V prvním poločase zapadl, nebyl aktivní a tolik se mu nedařilo, ve druhém, kdy náš tlak sílil, ale byla jeho přítomnost hodně znát. A jeho centr nakonec zase rozhodl o naší výhře.

Možná i proto, že jste zase útočili na bránu pod severní tribunou, na které dovedou vaši fanoušci připravit soupeři hotové peklo.

Hlavně vybičují hráče tak, že jdou do každého souboje odvážně a naplno i s posledními silami, které v sobě mají. Když člověk pod severní tribunou stojí, cítí mrazení v zádech a musí, i kdyby nemohl. Fanoušci prostě hráče k vítězství dotlačí.

V příštím kole se představíte v Liberci a poté následuje reprezentační přestávka. Nemáte z ní obavy, když se vám polovina mužstva rozprchne za svými národními výběry?

Složitější to bude. Zatím sice nevím, kolik reprezentantů se v nominacích objeví, ale předběžně počítám s tím, že mi zůstane deset jedenáct hráčů. A s návraty zpátky do Slavie to bude rovněž složité. Třeba takový Ngadeu přiletí nejspíš až ve středu... Nic s tím ale nenadělám, nezbývá než věřit, že budou dobře trénovat, hrát a vrátí se nezranění.

Reklama

Související témata: