Hlavní obsah

Slavia trest za sprchování pivem nedostala, disciplinárka však tribuně Sever pohrozila

Praha
Aktualizováno

Disciplinární komise zastavila řízení s fotbalovou Slavií kvůli zasažení hráče Plzně kelímkem. Zároveň však pohrozila, že v případě opakovaní takového jednání diváků mohou klubu hrozit přísné tresty, včetně rizika uzavření sektoru.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fanoušci Slavie Praha během utkání s Plzní.

Článek

Byla to kaňka na velkém jarním šlágru mezi Slavií a Plzní. Jeden z domácích fanoušků na tribuně Sever hodil na hřiště kelímek s pivem a trefil jím obránce soupeře Jana Hejdu, jehož tak nepříjemně vysprchoval.

Sešívaní se kvůli výtržníkovi dostali před disciplinárku, odešli však nez trestu.

"Z formálního hlediska ke skutku v podobě zasažení hráče kelímkem a tekutinou došlo, ale s ohledem na ojedinělost přestupku a vzhledem k pořadatelské náročnosti utkání s Plzní, které bylo dle názoru komise pořadatelsky zvládnuto, se rozhodla trest neuložit," praví se v komuniké disciplinárky.

„Náklady spojené s disciplinárním řízením může klub vymáhat po konkrétním pachateli přestupku, který byl v tomto případě identifikován. Zároveň bych rád zdůraznil, že v případě opakovaní takového jednání mohou klubu hrozit přísné tresty, včetně rizika uzavření sektoru," varuje předseda komise Richard Baček slávistické kotelníky z tribuny Sever.

Disciplinárka již také zahájila řízení se Slavií za chování fanoušků v následném utkání s Teplicemi.

Na řadu přichází také rivalská Sparta za použití pyrotechniky, poškození zařízení stadiónu, nevhodné chování v podobě hanlivého transparentu a vhození předmětů na hrací plochu v utkání v Mladé Boleslavi, jež muselo být kvůli letenským fanouškům na čas přerušeno.

Komise bude řešit fanoušky i s Teplicemi, Slováckem a Zlínem. Boleslavi hrozí trest nejen za diváky, ale i za porušení povinností pořadatele.

Za vyloučení si jedno utkání nezahraje brněnský Borys Taščij, Tomáš Berger z Bohemians 1905 si stejný trest za červenou kartu odpykal v dohrávce s Plzní. Jedno kolo kvůli čtyřem žlutým kartám musejí vynechat královéhradečtí Ladislav Martan a Marek Plašil, brněnský Michal Škoda a teplický Martin Fillo.

Reklama

Související témata: