Hlavní obsah

Bída už jim vlezla do hlav. Ať derby všechno změní, modlí se sparťané

Dál rozdávají body na potkání, vlastní fanoušci na ně pískají a ani nový kouč Petr Rada jim zatím klid a pohodu nevyčaroval. „Za tři dny se toho moc změnit nedá. Trenér se nás snaží hlavně nakopnout, aby nás fotbal zase bavil,“ líčí záložník Aleš Čermák po domácí plichtě 0:0 se Zlínem. Letenští mohou devět kol před koncem ligy ztrácet na první místo až 11 bodů...

Michal Kadlec po utkání se ZlínemVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Co si myslí sparťanští fanoušci o příchodu trenéra Rady?

Smaží se ve vlastní šťávě a od debaklu v Rostově jako by každým dalším zápasem zabředávali do ještě větší bídy. Petr Rada přišel utrápené mužstvo probrat, otázkou však je, kolik času na to bude potřebovat.

„Spíše se nás snažil motivovat. Ve fotbale to není tak, že mávnete kouzelným proutkem a najednou budete hrát jak z partesu. Trenér se nás snažil dobře nachystat, ale bohužel je to z naší strany místy křeč," mračí se Michal Kadlec, jemuž nový kouč při svém letenském debutu svěřil kapitánskou pásku.

Sparta již dvě kola neskórovala, proti Zlínu jí nepomohla ani závěrečná přesilovka. „Proti deseti jsme se zbytečně hnali. Mohli jsme si akce lépe připravit. Škoda, nějaké šance jsme měli a pokaždé chyběl jen kousek, abychom gól dali. Cítíme, že v pohodě nejsme," připouští Čermák.

Dva týdny do klíčového zápasu

Rada vítá, že přichází reprezentační přestávka a před derby bude mít dva týdny k dobru.

„Reprezentační pauza nám pomůže. Budeme mít čtrnáct dní před klíčovým zápasem, který může všechno změnit. Nakopnout nás i fanoušky. Derby je specifický zápas, a když ho zvládneme, tak nás může nakopnout až do konce sezóny," doufá Čermák.

„Na podzim jsme ukázali, že fotbal hrát umíme. Teď je to hlavně o hlavách. Musíme z toho ven. Máme dva týdny a pak je derby. Když se nám ho povede zvládnout, tak se může všechno otočit správným směrem," přidává se Kadlec.

Právě on však bude v Edenu chybět. Podle statistik dostal čtvrtou žlutou kartu. „Před zápasem mi bylo řečeno, že v ohrožení nejsem," krčí rameny a ilustruje podivné sparťanské poměry.

Na Letné teď panuje rozjitřená atmosféra. Fanoušci pískají na hráče a v pátek také sprostě skandovali vůči vedení klubu.

„Je to v hlavách a ani diváci nám nepomohou, když pískají. Když jste v laufu, spadne vám tam cokoli, jenže to teď bohužel nejsme. Musíme zabrat a doufat, že se všechno brzy obrátí," přemítá Kadlec.

„Všude po světě, když se nedaří, tak fanoušci nejsou spokojení. Určitě nás to nepovzbudí, i když se reakce z hlediště snažíme nevnímat," mrzí Čermáka.

Reklama

Související témata: