Hlavní obsah

Věřím, že se budu dál zlepšovat, přeje si nový jablonecký střelec Zrelák

Jablonec nad Nisou

Jablonečtí fotbaloví příznivci si zvykají na nové jméno v sestavě ligového týmu. Na jaře na sebe upozorňuje slovenský útočník Adam Zrelák, který se po těžkém zranění vrátil na trávník. Zasáhl do čtyř zápasů a proti Jihlavě se blýskl dvěma góly. „Cítím, že forma jde nahoru,“ pochvaloval si po vydařeném představení proti Vysočině.

Foto: Josef Pešout, Právo

Adam Zrelák

Článek

Jaké máte dojmy z premiérového střeleckého zápisu v české lize?

Je to fantastický pocit. Nejen proto, že jsem dvakrát skóroval, ale ještě víc mě těší vítězství 5:0. Čekali jsme, že Jihlava bude bojovat, jde jí o záchranu. Nakonec jsme dali v první půli dva góly, pak jsme přidali další a zápas jsme v klidu dohráli.

V příštích dnech vás čeká přátelský zápas za slovenskou jedenadvacítku proti českému týmu do 21 let v Karviné.

Už měsíc se trošku hecujeme s jabloneckým spoluhráčem Michalem Trávníkem, který je oporou české jedenadvacítky. Padají tam nějak hlášky. Oba jsme vstřelili proti Jihlavě ve společném dresu v lize góly, teď budeme stát proti sobě. Je to zajímavá situace, ale jsme rádi, že se nám takhle daří. Navíc byl do českého týmu ještě nově povolán i Ondra Mihálik z Jablonce, takže se můžeme potkat hned všichni tři v jednom utkání!

V české lize jste na jaře zbrusu novou tváří, byť do Jablonce jste přišel už v průběhu podzimu ze Slovanu Bratislava.

Doléčoval jsem únavovou zlomeninu na chodidle. Postupně jsem se dával do kupy a cítím se dobře natolik, že se moje forma snad zlepšuje každým zápasem. Uvidíme, jak to bude pokračovat.

Jaké jsou vaše fotbalové cíle v Jablonci?

Chci pomoci klubu k co nejlepšímu postavení v tabulce, a pak si přeji, abych si vybojoval nominaci na červnové mistrovství Evropy jedenadvacítek v Polsku. Slovensko má těžkou skupinu a bylo by pro mě zážitkem, kdybych si zahrál třeba proti Anglii.

Ve slovenské reprezentaci vás vede český trenér Pavel Hapal.

Co se týká jeho přístupu, hodně nás motivuje i po psychické stránce. Zná dobře českou ligu, v níž momentálně působí i další kluci ze slovenské jedenadvacítky, jako Chrien a Hromada z Plzně, nebo brankář Hruška v Dukle.

Reklama

Související témata: