Hlavní obsah

Situace Sparty není přijatelná, ví Rada. Proto vyráží do Edenu bodovat

Vzal na sebe těžký úkol. Probrat fotbalovou Spartu z jarní mizérie a vrátit ji na vítěznou vlnu. V prvním zápase proti Zlínu (0:0) se to nepovedlo, nyní Letenští stojí proti rozjeté Slavii. „Nechci hodnotit, co bylo před mým příchodem. Je znát, že hráči teď zbystřili. Během reprezentační přestávky jsem s nimi měl i individuální pohovory. Není ke škodě, když jsou na pozoru,“ říká trenér Petr Rada před 287. derby v Edenu.

Petr Rada, trenér Sparty Video: Sport.cz

 
Článek

Derby naruby. Fotbalisté Sparty do něj jdou poprvé od roku 2009 v roli hůře postaveného týmu. Z třetího místa tabulky navíc ztrácejí na druhou Slavii propastných devět bodů.

„Situace není pro fanouškovskou obec přijatelná. Na Slavii ovšem jedem jako Sparta. Chceme tam odvést co nejlepší výkon a bodovat," ujišťuje trenér Petr Rada.

Favorit derby nevyhrává, musí věřit jeho tým. „Napětí odpovídá velikosti zápasu. Snažím se, aby se odbouralo a nebylo přehnané. Aby se hráči věnovali spíš přípravě," líčí kouč.

Dvoufázové seznamování na hřišti

Reprezentační přestávka mu bezprostředně po nástupu do funkce přišla vhod. Mohl během ní mužstvo lépe poznat a ordinoval mu dvoufázové tréninky.

„Nejvíc jsme pracovali na kondici, abychom byli pevnější směrem dozadu - a také na standardkách, z nichž jsme dostávali góly. Když ze sestavy vypadl Costa, chyběly nám potřebné centimetry. Poznávali jsme se, proto jsme byli hodně na hřišti," líčí Rada.

Návrat Costy není jistý, počítat už trenér může s uzdraveným Marečkem. A také doufá v návrat Lafaty, který dal v posledních šesti derby pět branek.

„Uvidíme, jak bude David po delší pauze vypadat, jak se bude cítit. Bylo by velké plus, kdybychom měli větší možnosti dopředu," poukazuje Rada.

Šlágr 22. ligového kola Slavia - Sparta se hraje v neděli od 17:30. Přímý přenos vysílá O2 TV Sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama

Související témata: