Hlavní obsah

Plzeňský šéf Šádek má malér. Podle Krondla nadával sudímu a vyhrožoval delegátovi

Praha

Osm kol zbývá do konce soutěže a mistrovská Plzeň vede tabulku fotbalové ligy jen o bod před Slavií. Viktoria není v ideální kondici, proto den po remíze s Teplicemi odvolala trenéra Pivarníka. Během posledního utkání se nevyznamenal ani generální manažer klubu Adolf Šádek. Disciplinární komise zvažuje, zda s ním zahájí řízení kvůli tomu, že vulgárně řval a vyhrožoval. Takové chování měl alespoň popsat delegát Václav Krondl.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský generální manažer Adolf Šádek během utkání s Teplicemi.

Článek

Bitva o titul vrcholí, nervy jsou na pochodu. Sešívaní neunesli roli favorita v derby se Spartou (1:1), ani Plzeň nedokázala v posledním kole doma zvítězit. A její generální manažer se měl během utkání s Teplicemi (2:2) chovat nepřístojně.

Server aktuálně.cz přinesl informaci, že delegát Václav Krondl uvedl do zápisu opakované emocionální výbuchy Adolfa Šádka v průběhu utkání. Plzeňský manažer měl vulgaritami častovat nejen rozhodčího Pavla Julínka, ale i samotného delegáta Krondla - a také celou komisi rozhodčích, jejímž je Krondl členem. Po zápase prý Šádek delegátovi dokonce vyhrožoval.

Pro Ligovou fotbalovou asociaci (LFA) jde o prekérní situaci. Od probíhající sezóny převzala od FAČR řízení soutěže, v gesci má i disciplinární komisi. Šádek je přitom vedle své klubové funkce také místopředsedou LFA za 1. ligu...

Takže co teď s ním?

Disciplinárka si vyžádala další podklady

„Co se týče těchto událostí, s jistými indiciemi pracujeme. Prověřujeme je, vyžádali jsme si další podklady a informace - a zatím jsme se ohledně dalšího postupu nerozhodli," ujišťuje předseda disciplinární komise Richard Baček, že jeho tribunál případ registruje.

V komuniké ze čtvrtečního zasedání o něm žádná zmínka nepadla. Komise zvažuje, zda s Šádkem zahájí řízení na svém dalším zasedání.

Samotný delegát svůj zápis nekomentuje. „Nezlobte se, ale v danou chvíli se k záležitosti nemůžu mediálně vyjadřovat. Jsem připraven sdělit své poznatky v první řadě fotbalovým orgánům, takový postup je ostatně předepsaný a správný," řekl Krondl pro aktuálně.cz.

Teplická stížnost přišla pozdě

Ani Plzeň nechce případ komentovat. „Zaregistrovali jsme jen spekulace v médiích, nic oficiálního jsme neobdrželi. Nemáme se tedy k čemu vyjadřovat, víc komentovat nebudeme," říká tiskový mluvčí Václav Hanzlík pro Sport.cz.

Paradoxem je, že také Teplice si stěžují na rozhodčího Julínka. Sudí podle severočeského klubu v sobotním utkání mimo jiné chybně neudělil karty obránci Viktorie Davidu Limberskému a nepotrestal Marka Bakoše, který udeřil loktem do krku Martina Filla.

Teplice ovšem protest podaly až v úterý a nestihly tak pondělní oficiální termín. Komise rozhodčích FAČR se tak případem zabývat nebude.

Reklama

  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články