Hlavní obsah

Sparťan ze mě nebude, ale chci, aby Plzeň na Letné nevyhrála, přeje si slávista Škoda

Praha

Slavia v dohrávce 24. kola fotbalové ePojisteni.cz ligy potvrdila roli favorita. Na domácím hřišti v Edenu deklasovala 4:0 Hradec Králové. Gólem a dvěma asistencemi se na debaklu podílel kanonýr Milan Škoda.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Milan Škoda ze Slavie Praha lobuje brankáře Hradce Radima Ottmara. Jeho střela skončila na břevně.

Článek
Fotogalerie

„Určitě to je příjemné, ale dobře vím, že jsme těch gólů mohli dát ještě víc, což platí i pro mne. Důležité jsou tři body, ty máme. Musíme ale dál vyhrávat a držet se na dostřel Plzně. Ne že by ze mne byl v příštím kole na dvě hodiny sparťan, ale pochopitelně si budu přát, aby Plzeň na Letné nevyhrála," říkal s úsměvem.

„První půle byla lepší než druhá. Soupeře jsme dotlačili k chybám a ty jsme využili. Ve druhé už jsme přes vstřelený gól nebyli tak aktivní. Jistou lehkovážností jsme nedohráli závěr zápasu tak, jak by si fanoušci zasloužili. Jsme zase o krok dál, už jsme splnili cíl, uhrát pohárovou Evropu. Ale chceme ještě víc. Ve hře je ještě osmnáct bodů. My jedeme na vítězné či úspěšné vlně, ale nerad bych, abychom těch osmnáct bodů uhráli, a pak museli čekat, jak to vlastně dopadne," naznačil kouč Slavie Jaroslav Šilhavý, že by rád prodloužil dvacetizápasovou sérii bez ligové porážky a titul získal před posledním kolem.

Dva góly jsme jim nabídli, litoval Frimmel

Hradec se snažil v Edenu o aktivní fotbal a doplatil na to. „My jsme sem přijeli se snahou být aktivní a nezalézt v deseti před šestnáctku, protože bychom vzhledem ke kvalitě Slavie stejně inkasovali. Jenže jedna věc je, když přijdete s nějakým záměrem, a druhá, jestli ho splníte. Aby se to povedlo, musel by každý hráč podat stoprocentní výkon. Slavia nám náš záměr brzy roztrhala, už v šesté minutě jsme inkasovali po standardce a brzy přišla i penalta. Její zasloužené vítězství jsme jí ale usnadnili i svými chybami, po nichž jsme dostali dva góly," litoval kouč hostí Milan Fimmel.

Čtyřikrát tahal míč ze sítě gólman Radim Ottmar, který ještě další šance Slavie zmařil. „Těžko se o takovém zápase mluví. Hodně ho ovlivnil první inkasovaný gól. Stalo se to, co jsme nechtěli. Slavia má velkou kvalitu, s níž jsme si neporadili. Při tom jsme chtěli hrát jako s Plzní nebo Zlínem. Vzhledem k výhrám Jihlavy a Příbrami bude boj o záchranu ještě hodně těžký," konstatoval.

Reklama

Související témata: