Hlavní obsah

Hrál Ligu mistrů, získal i titul. Další návrat do Sparty už nebude, má jasno obránce

Praha

První ligu si zahrál v necelých sedmnácti letech, slavil titul se Spartou, zahrál si i Ligu mistrů. Pak prošel Teplicemi a vyzkoušel si i zahraniční angažmá. Kopal v Turecku, Maďarsku a naposledy v Kazachstánu. Teď byl pár měsíců bez fotbalu, ale to už neplatí, našel nové angažmá. Spartě by se zkušený stoper hodil, ale nebylo to na programu dne. „Další návrat do Sparty? Už ne," směje se dvaatřicetiletý Martin Klein. Přednost u něj dostala divize a angažmá v Motorletu.

Foto: Petr Horník, Právo

Stoper Martin Klein si zahrál v minulosti i za národní tým.

Článek

Je vám dvaatřicet. Nestálo za to zkusit ještě nějakou vyšší soutěž?

"Ligu jsem neřešil. Chtěl jsem ještě zůstat v zahraničí, ale dopadlo to jinak. V Kazachstánu se hraje systémem jaro – podzim, takže jsem skončil v zimě. Čekal jsem, jestli dostanu novou smlouvu, nebo se ozve nějaký jiný klub vlastně až do konce března. A do té doby jsem trénoval v Motorletu. Znám tam Honzu Rajnocha i Zdeňka Koukala. No a nakonec jsem se v klubu dohodl a zůstal tam."

Zkušený stoper by se ale třeba Spartě, kde jste také působil, docela hodil. To vás vážně nenapadlo poptat se na Letné?

"Na Spartu už to není. Navíc bych se tam vracel už potřetí, to už ne. Nekoukal jsem ani na jiné kluby z ligy. Chtěl bych ještě ven, ale asi někam blíž. Když jsem šel do Kazachstánu, byla to zajímavá destinace, fotbal tam šel nahoru, ale byl jsem tam docela dlouho. Uvidíme, co bude dál."

Co na vás v Motorletu udělalo takový dojem?

"Jsou tam kluci, co prošli profesionálním fotbalem, hodně dobrý trenér. Když k tomu přidáte, že mám přítelkyni z Prahy, tak sezónu dohraju v Motorletu."

Zmínil jste trenéra. Motorlet vede bývalý kouč Slavie Martin Poustka. Připomněl vám vaši sparťanskou minulost, dostáváte pod jeho vedením zabrat?

"Tréninky jsou na úrovni, jsou hodně zajímavé. Já si všechno uvědomuji o to víc, že jsem byl dvakrát půl roku bez angažmá. Když člověk běhá sám po lese, tak to určitě není ono. Je fajn, že má Motorlet postupové ambice. A co se týče toho, že vedl Slavii, tak je jasné, že je momentálně na koni." (usměje se)

Ve stoperské dvojici hrajete s dalším ligistou Janem Rajnochem, ale čisté konto tým ještě neudržel. Nedělají si z vás fanoušci legraci? V divizi je asi slyšet každé slovo...

"Fanoušky slyšíte i v české lize, nechodí jich tolik. Záleží na lidech, já si to tak neberu, co křičí. Soustředím se na výkon a chci, abychom vyhrávali. Je pravda, že čisté konto by to ale už chtělo. Příště jedeme k prvnímu, tak by bylo skvělé, kdyby to přišlo zrovna tam. Ale taky si musíte uvědomit, že divize má kvalitu. I když do ní přijde třeba útočník z ligy, tak neprojde s míčem celé hřiště a dá gól. To prostě nejde. Já chci každopádně Motorletu pomoci a oplatit mu, že mě tady nechal trénovat, i když ani nevěděli, jestli zůstanu."

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články