Hlavní obsah

Krmenčík cílí na oblíbený terč, Lafata musí hájit trůn

Praha

Nejlepší střelci svých týmů. Jeden už byl pětkrát králem kanonýrů a korunu obhajuje, druhý zase s oblibou dává góly ve vzájemných bitvách. Zápas fotbalistů Sparty s Plzní bude také duelem Davida Lafaty s Michaelem Krmenčíkem. Utkání Sparta - Plzeň se hraje v neděli od 17:30. Přímý přenos vysílá O2 TV Sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský útočník Michael Krmenčík střílí gól při loňském utkání na Spartě.

Článek

Třináctkrát v sezóně se trefil Lafata, sedmkrát Krmenčík. Ve vzájemných zápasech má ovšem navrch viktorián. Dal v posledních dvou zápasech se Spartou tři góly.

Jedinou trefou rozhodl podzimní duel. Ještě lepší vzpomínky má na loňský zápas na Letné. Nastoupil až v 78. minutě, přesto vstřelil dva góly a byl strůjcem výhry 3:0.

„Dostal jsem od pana trenéra Krejčího asi 15 minut času, tak jsem si v hlavě nastavil, že by bylo dobré dát gól, abychom se uklidnili. Vedli jsme jen 1:0. Nakonec jsem dal dva a byl moc šťastný," vzpomíná Michael Krmenčík.

Koruna není největší motivace

Jeho protějšek dal Viktorii v rudém dresu jen jednu branku. Hned při první příležitosti po příchodu z Jablonce rozhodl utkání na Letné na jaře 2013 (1:0). Další čtyři roky nic.

Teď by se mu další góly hodily. Po pátku ztrácí v tabulce střelců dvě trefy na vedoucího slávistu Škodu. „Král střelců je pro mě v naší situaci úplně poslední motivace. Teď máme jiné starosti. Potřebujeme spíš vyhrávat. Už jsem korunu párkrát vyhrál, tak úplně po ní netoužím. I když góly chci dávat pořád," líčí David Lafata.

O titul hraje už jen jeho rival. „Doufám, že na Spartě nastoupím na větší porci minut než minule a gólů dám třeba ještě víc," uculuje se Krmenčík. „Pro každého fotbalistu je zápas se Spartou o něčem jiném. Moc se těším, mám taková utkání rád," dodává reprezentační útočník.

Každá série musí jednou skončit...

Letenští na titul znovu nedosáhnou. Mohli by však zlomit aspoň letitý mindrák. Plzeň vyhrála posledních pět ligových zápasů se Spartou při skóre 10:1! Pražané ji naposledy porazili v roce 2014 - tehdy se jim to podařilo v lize, ve finále poháru a v Superpoháru.

„Myslím, že mindrák z Plzně nemáme. Každá série musí jednou skončit. Chci věřit, že ji ukončíme v neděli," doufá Lafata.

Lépe by se mu dýchalo, pokud by soupeři chyběl Hubník. Plzeňský kapitán se zranil v minulém duelu se Slováckem. Přesně jako na podzim, kdy pak bez tréninku vyrukoval na Spartu a přihrál Krmenčíkovi na jediný gól...

„Konkrétní absence nikdo až tak neřeší. V takovém utkání prostě narážíte na lepší hráče. A když jde o tak velký zápas, nikdo si ho nechce nechat ujít a jdete do něj třeba s obstřikem. Spíš s Romanem počítám," přemítá Lafata.

Reklama