Hlavní obsah

Oba góly jsem věnoval kamarádovi tam nahoru, říkal dojatý Fillo po zápase Teplic

Teplice

Komplikace v boji o pohárové umístění! Takové je pro severočeský klub vyznění zápasu fotbalistů Teplic se Slováckem (2:2). Tým ztrácí z pátého místa na čtvrtou Mladou Boleslav čtyři body, a navíc s ní má horší vzájemnou bilanci. „Je to velká škoda,“ komentoval domácí remízu teplický záložník Martin Fillo, který vstřelil oba góly svého mužstva. Věnoval je nedávno zesnulému kamarádovi Františku Rajtoralovi.

Foto: FK Teplice

Tepličtí hráči posílají Fillův gól do nebes.

Článek

Po vstřelené druhé brance z penalty jste ukázal divákům speciální bílý dres s nápisem „Rajty" 27. A všichni na hřišti i v hledišti na vás poznali velké dojetí.

Chtěl jsem dát gól pro Frantu tam nahoru. Původně jsem hodlal dres ukázat už po své první brance, ale vyšlo to až po druhém gólu. Měl jsem to připravené jenom já, protože jsem Františka znal z mládežnických reprezentací a působili jsme spolu dva roky ve Viktorii Plzeň. Chtěl jsem takhle uctít jeho památku a říci, že na něj budu vzpomínat jen v dobrém. Díval jsem se v televizi na zápas Plzně s Duklou a byl jsem hrdý, jak k tomu Plzeňští přistoupili. Potvrdilo to velikost klubu a ukázalo se, jak byl František oblíbený a jak ho všichni milovali.

Dva góly v jednom zápase jsou vynikajícím střeleckým počinem. Co to pro vás znamená?

Mám hořkosladké pocity. Vážím si toho, že jsem dvakrát skóroval, ale mrzí mě, že jsme ztratili dva body. Toužili jsme moc vyhrát. V naší hře chyběla lehkost, ale byly tam vůle a bojovnost. Bohužel výsledkově to nedopadlo dobře. Zápas se pro nás vyvíjel doslova hrozně, dvakrát jsme prohrávali, a nakonec je z toho vydřený a odmakaný bod.

Uvědomujete si složitost cesty do pohárové Evropy?

Říkal jsem klukům, že poslední dubnový týden se pro nás neodvíjí moc dobře, jelikož jsme si mysleli, že Slavia a Boleslav se dostanou do finále poháru a z ligy půjde do předkola evropského poháru ještě pátý celek tabulky. Jenže oba favorité ve svém semifinálovém duelu prohráli a poté Boleslav zvítězila v lize ve Zlíně a upevnila si čtvrtou příčku. Proto jsme doufali, že proti Slovácku zabereme, ale místo toho jsme doma ztratili. Cítíme, že výsledky rozprášily naše šance, ale pořád existuje nějaká naděje. Pravděpodobnost však není taková jako před týdnem.

S čím tedy jdete do zbytku sezóny?

Bojujeme o co nejlepší umístění, přízeň fanoušků i prémie. Budeme chtít vyhrát každý zápas.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice