Hlavní obsah

Slovácko - Liberec 0:1Rychlý gól Ekpaie přinesl výhru Liberci

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Ekpai 0 : 1
Záznam online reportáže

Uherské Hradiště

Fotbalisté Liberce potvrdili zlepšenou formu a v předposledním ligovém kole vyhráli 1:0 na hřišti Slovácka. Jediným gólem o tom rozhodl už ve druhé minutě Ubong Ekpai. Slovan je tak v tabulce po čtvrté výhře z posledních šesti zápasů devátý, Slovácko naopak pošesté za sebou body ztratilo.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Radost Ubonga Ekpaie z Liberce. Archivní snímek.

Článek

Liberec se na trávníku Slovácka moc dlouho nerozkoukával a už po dvou minutách dostal hosty do vedení po povedené Ševčíkově přihrávce Ekpai, který střelou po zemi do protipohybu zaznamenal svou čtvrtou jarní trefu.

Hosté byli i nadále aktivnější a Slovácko se s obtížemi snažilo odolávat rozvíjejícímu se tlaku Liberce, přesto to paradoxně byli domácí, kteří mohli po čtvrthodině hry skórovat, když se hned třikrát do šance řítil Koné.

Poprvé se po Machalíkově uvolnění dostal k zakončení, ale pálil doprostřed brány a Dúbravka ji bezpečně kryl. Podruhé už hostujícího brankáře překonal, ale jeho střelu zastavila levá tyč. A do třetice byl tožský útočník v hlavní roli při rodícím se brejku čtyř domácích na dva Liberecké, ale nepodařila se mu přihrávka na nabíhající spoluhráče.

Po této sérii akcí domácích se obraz hry zcela otočil a bylo to Slovácko, kdo započal obléhání Dúbravkovy svatyně.

Divácky atraktivní utkání, plné zajímavých akcí a šancí, pokračovalo i nadále a po přímém kopu se k nebezpečné hlavičce dostal hostující kapitán Baroš, jeho přesný pokus pod břevno vytáhl Daněk na roh.

Gól do šatny měl na své hlavě domácí Navrátil, který po Koného uvolnění a následném centru ve stoprocentní šanci trestuhodně selhal a nechal vyniknout Dúbravku.

Festival šancí pokračoval i po změně stran. Po hodině hry se z gólu mohl radovat Liberec, když po brejku fauloval Daněk pronikajícího Ševčíka. Baroš ale nařízený pokutový kop neproměnil a svůj dloubák poslal nad břevno.

Slovácko se dočkalo gólu po akci Tetteha a střele Koného, radost domácím ale zkazil zvednutý praporek pomezního sudího. Pomyslnou tečku za utkáním pak udělal střelou do tyče z přímého kopu na hranici šestnáctky hostující Potočný, to ho ale mrzet nemuselo, protože jeho tým uhájil hubené vítězství 1:0.

29. kolo první fotbalové ligy:
1. FC Slovácko - Slovan Liberec 0:1 (0:1)
Branka: 2. Ekpai. Rozhodčí: Julínek - Arnošt, Flimmel. ŽK: Civič, Koné, Machalík, Havlík, Daněk, Suchý - Mikula, Ekpai. Diváci: 3553.
Slovácko: Daněk - Chvátal, Hofmann, Suchý, Civič - Šumulikoski, Machalík (66. Ťok) - Navrátil, Havlík, Rezek (65. Tetteh) - Koné (72. Zajíc). Trenér: Levý.
Liberec: Dúbravka - Mikula, Kúdela, Karafiát, Kerbr - Breite - Ekpai (80. Coufal), Ševčík, Potočný - Bosančič (59. Voltr), Baroš. Trenér: Trpišovský.

Reklama

Související témata: