Hlavní obsah

Vozábal přestoupil a už trénuje se Slováckem

UHERSKÉ HRADIŠTĚ

Novou posilou fotbalistů Slovácka se stal definitivně sedmadvacetiletý Martin Vozábal, který přichází z týmu prvoligového nováčka Českých Budějovic. Vedení moravského klubu už složilo na účet jihočeského celku požadované odstupné a záložník se v úterý mohl zapojit v novém působišti do přípravy na novou sezonu. Vozábal podepsal v klubu tříletou smlouvu.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Fotbalisté Slovácka mají novou posilu - ilustrační foto.

Článek

"Ve středu pole by měl nahradit tvůrce hry Polácha, který zamířil do Brna," řekl ředitel slováckého klubu Jaroslav Bejlek.

Fotbalista je rád, že se transakce uskutečnila už nyní, na začátku přestupového období. "Já jsem s tímhle scénářem počítal, takže už jsem byl sbalený a připravený. Budějovice mi nechtěly dát svolení bez finanční jistoty, ale ráno se to definitivně vyřešilo," uvedl na webových stránkách Jihočechů Vozábal.

Bez rodiny to nešlo

Ještě nedávno se zdálo, že může zamířit i do zahraničí, ale švédské angažmá mu nevyšlo. "Nabídli mi zajímavé podmínky, ale finančně to nebylo tak lukrativní, abych tam odstěhoval rodinu. To byl asi ten důvod, proč jsem dal přednost Slovácku," vysvětlil Vozábal.

Rozhodnutí odejít z mateřského klubu v něm prý dozrálo už na jaře. "To rozhodnutí vzniklo asi pět kol před koncem sezóny, ale nechtěl jsem o tom mluvit, protože se tu hrálo o hodně," řekl fotbalista, který během své kariéry startoval i na olympiádě v Austrálii.

Na svém kontě má Vozábal 164 ligových startů, ve kterých vstřelil šestnáct branek. Drtivou většinu z těchto zápasů odehrál v Českých Budějovicích, pouze v roce 2000 oblékl ve třech zápasech dres Slavie Praha a o rok později ve dvanácti utkáních nastoupil za Hradec Králové. V české lize hrál naposledy v prosinci 2004 proti Příbrami, loni na jaře si vyzkoušel půl roku řeckou ligu v klubu Škoda Xanthi.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 Karviná - Bohemians 1 : 1 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  4 : 3 Sparta - Ostrava 4 : 3 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články