Hlavní obsah

Výkonný výbor ČMFS bude kvůli Kubíčkovi jednat až v pátek

PRAHA

Zasedání výkonného výboru Českomoravského fotbalového svazu se ve čtvrtek neuskutečnilo podle původního plánu a bude se opakovat v pátek. Na jednání totiž v úvodu dorazil člen výboru Jiří Kubíček, který je však v disciplinárním trestu, a tak bylo zasedání záhy předčasně ukončeno. ČTK to řekl mluvčí svazu Václav Tichý.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Jiří Kubíček

Článek

Výkonný výbor měl rozhodovat mimo jiné o tom, zda svaz oficiálně nabídne trenérovi Karlu Brücknerovi, aby pokračoval u národního týmu i po nedávném neúspěchu na mistrovství světa. "Jednání bylo v samém začátku, když dorazil pan Kubíček, přestože je v disciplinárním trestu. Odmítal zasedání opustit, a tak bylo po chvíli ukončeno s tím, že se uskuteční v pátek," uvedl Tichý.

Jednání se bude odehrávat v pražském hotelu Corinthia Towers a dá se předpokládat, že na něj Kubíček nebude vpuštěn. Čtvrteční tisková konference byla zrušena, s výsledky jednání seznámí funkcionáři veřejnost až v pátek odpoledne.

Kubíčka vykázal Károlyi

Kubíček, kterému za jeho dřívější výroky udělila disciplinární komise zákaz výkonu všech svazových funkcí na 22 měsíců, pro ČTK uvedl, že ho z jednání vykázal předseda disciplinární komise Alexander Károlyi. "Dnešní zasedání výkonného výboru ČMFS mohu označit jen jako opakované divadlo a cirkus. Jsem řádně zvolený člen výkonného výboru a tím mám právo se zúčastňovat všech jednání," řekl Kubíček.

"Károlyi mi řekl, že jsem nebyl pozván na toto jednání, že jsem potrestán, a proto ať vypadnu. Požádal jsem ho, že když mě potrestal a pozastavil mi mandát, tak ať mi vystaví písemné potvrzení, že za toto období také nenesu odpovědnost za jednání výkonného výboru," uvedl Kubíček, který svou funkci ve vrcholném fotbalovém orgánu přirovnává k poslaneckému mandátu.

"Žádná komise nemůže poslancům po dobu jejich volebního období pozastavit mandát. Výkonný výbor se dopustil dalšího bezpráví. Celá věc klesá do stále většího právního marastu. Jednou se bude muset nejen výkonný výbor, ale i disciplinární komise ze všeho zodpovídat," prohlásil Kubíček.

Reklama