Hlavní obsah

Slavia - Nice 4:1Slavii se po excelentní druhé půli generálka vydařila. Nice schytalo příděl

Aktualizováno

Generálka na kvalifikaci o Ligu mistrů se fotbalistům pražské Slavie náramně vydařila. Třetímu týmu minulého ročníku francouzské ligy OGC Nice sice v Edenu scházela kontroverzní hvězda Mario Balotelli, šéf obrany Dante, brankářská jednička Cardinale i třeba útočník Le Bihan, i tak ale hosté vyrukovali v silné sestavě, takže jejich skalp je pro Šilhavého svěřence víc než cenný a povzbudivý. V excelentním druhém poločase se o něj postaral kapitán Škoda, jenž dvěma góly hned po změně stran otočil skóre, zaslouženou slávistickou výhru 4:1 pak pečetil dvěma trefami Van Buren.

Slavia porazila v přípravě NiceVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Slavia porazila v přípravě Nice

Oba celky se chystají na vstup do 3. předkola LM. Nice přijelo bez největších hvězd Maria Balotelliho a Danteho. Šéf Slavie Jaroslav Tvrdík se na sítích za absenci opor soupeře v očekávaném utkání omluvil. Příznivci Slavie byli na duel natěšeni. V předprodejí zmizely tisíce vstupenek.

Těžko soudit, nakolik se úvodní slávistická sestava blížila té, s níž trenér Šilhavý počítá pro kvalifikaci o Ligu mistrů. Dvě nové tuzemské (Laštůvka a Jugas) a dvě zahraniční akvizice (Danny a Rotaň) se v ní objevily, navrátilec z hostování Souček také, a proto lze dedukovat, že do posledního ostrého testu postavil domácí kouč jedenáctku blížící se jeho představám.

S jeho představami ovšem rozhodně nekorespondoval způsob, jak jeho tým přistoupil k bránění první standardní situace, k níž se francouzský protivník dostal. Boscagli dostal v šestnáctce Pražanů takového času a hlavně prostoru, že by ho ani na plážích francouzské Riviéry tolik nenašel. Samo sebou že mu nedělalo sebemenší problém poslat Seriho centr za Laštůvkova záda.

Portugalec Danny to byl, kdo v premiéře před domácím publikem začal demonstrovat, proč za jeho nákup nelitovali Pražané miliónů. Nejdřív skvostnou přihrávkou na hlavičkujícího Škodu, kterou stejně skvostně zlikvidoval gólman Benitez, vzápětí pasem na Frydrycha, který pálil těsně vedle.

Hlavně díky těmto momentům se domácí zvedli, měli víc ze hry a dobrou čtvrthodinu Nice přehrávali.

Skóre ale otočili až po změně stran, kdy došlo k rotaci v sestavě, která pak podala výtečný výkon a určitě zamotala trenérovi Šilhavému pořádně hlavu. K Dannymu se totiž přidal výtečný Van Buren, který nejenže dva góly dal, ale ještě na jeden Škodovi nahrál.

Všechno ale pochopitelně odstartoval snajpr Škoda... Ten nejprve proměnil penaltu nařízenou poté, co si Lusamba sáhl v šestnáctce rukou na míč, vzápětí zužitkoval výstavní přihrávku střídajícího Van Burena a bombou z voleje nedal Benitezovi šanci.

V pozměněné sestavě měla Slavia jasně navrch, pohybem, startem na míč, zvýšeným důrazem, ale i přesnější a nápaditější kombinací nutila čtvrthodinu francouzského protivníka jen bránit a vůbec k ničemu ho nepouštěla. A kdyby Škoda doskočil na Bořilův centr, mohl dokonat hattrick a svému týmu vedení pojistit.

Co se nepovedlo kapitánovi, svedl velice aktivně hrající Van Buren, který po spolupráci s Ngadeuem dvěma góly během necelých deseti minut definitivně uťal snahu Nice odvrátit první prohru v letní přípravě.

Slavii se tak generálka na kvalifikaci o Ligu mistrů náramně vydařila. Po vysoké výhře nad Nice by měli mít její hráči sebevědomí na rozdávání bez ohledu na to, zda narazí na běloruský Borisov nebo arménský Alaškert Jerevan.Slavia Praha - OGC Nice 4:1 (0:1)

Přípravná fotbalová utkání
Slavia Praha - OGC Nice 4:1 (0:1)
Branky: 47. a 50. Škoda, 69. a 78. Van Buren,- 8. Bosagli. Rozhodčí: Zelinka - Vlček, Hájek. Diváci: 12 138
Slavia: Laštůvka – Frydrych (46. Van Buren), Jugas (84. Tecl), Deli (84. Bílek), Bořil (84. Alvir) – Souček (46. Ngadeu) – Danny (68. Trubač), Hušbauer (46. Švento), Rotaň (46.Ščuk), Zmrhal (46. Altintop) – Škoda (60. Mešanovič).
Saská Kamenice - Dukla Praha 0:2 (0:1).
Branky: 45. Preisler, 57. Mustedanagič.
Dukla: Rada (46. Hruška) - Kušnír (73. Djuranovič), Jiránek (46. Bezpalec), Ostojič, Preisler - Brejcha (46. Tetour), Hanousek, Bilovský (46. Mustedanagič) - Vlček (46. Brandner), Holenda (80. Dancák), Koval (68. Podaný). Trenér: Hynek.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články