Hlavní obsah

Liberec jednou vystřelil na branku a bral v přípravě remízu. Přišel o zraněného Voltra

Fotbalisté Slovanu Liberec odehráli poslední přípravný zápas v rámci soustředění v Rakousku. S německým druholigovým 1. FC Heidenheim uhráli remízu 1:1. Německý tým se ve druhé půli dostal do vedení, ale Ondřej Machuča srovnal.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Liberce Jindřich Trpišovský a Ondřej Kúdela během utkání (ilustrační foto)

Článek

Výsledky nejsou v přípravě tím nejdůležitějším. Trenér Jindřich Trpišovský ale označil německého soka za nejkvalitnějšího soupeře z těch, na které během soustředění Slovan narazil. „Utkání bylo velmi náročné na prostor. Hřiště nebylo moc velké, soupeř nás hodně dostupoval a bylo těžké se na úzkém prostoru orientovat. Heidenheim byl možná nejkvalitnějším soupeřem, na který jsme tu na soustředění narazili," poznamenal.

Na výkonu svého týmu viděl řadu kazů a vystoupení neomlouval ani kombinovanou sestavou. „Někteří z hráčů nehráli zcela na svých postech. Ukázalo mi to, že se všichni perou o místo v sestavě, bojují a nechávají na hřišti vše, nicméně i tak jsme velmi málo nebezpeční v útočné fázi. Gól jsme dali z jediné střely na bránu, kdy šlo spíš o vybojovaný míč z presinku. Stále tak je na čem pracovat," dodal v hodnocení pro klubový web.

Zápas nedohrál kvůli zranění Radek Voltr, který musel odstoupit ze hry už v 25. minutě první půle.

Přípravné fotbalové utkání v Aigenu (Rakousko)
Slovan Liberec - Heidenheim 1:1 (0:0)
Branky: 78. Machuča - 66. Verhoek.
Liberec: Kolář - Jelínek (85. Potočný), Mikula, Kingue, Knejzlík - Dramé (54. Bosančič) - Malinský, Breite, Machuča, Voltr (25. Morgan) - Da Silva. Trenér: Trpišovský.

Reklama

Související témata: