Hlavní obsah

Je znát, že Vachoušek v kabině není, přiznává gólman Teplic. A těší se na boj se Slavií

Rok a půl působí v Teplicích slovenský fotbalový brankář Martin Chudý. Byť je tak trochu ve stínu dosavadní klubové jedničky mezi tyčemi Tomáše Grigara, svou pracovitostí a přístupem patří k pevným článkům mužstva. A vyhlíží novou sezónu, v níž by teplický tým chtěl navázat na páté místo z minulého ročníku první ligy. „Máme dobrý kádr,“ tvrdí Chudý v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Josef Pešout, Právo

Gólman Martin Chudý.

Článek

Jak se vám spolupracuje ve dvojici s Tomášem Grigarem?

Vycházíme spolu výborně. Navzájem si pomáháme. V Teplicích je fotbalová parta a nevidím žádné problémy.

Co soudíte o změnách v hráčském kádru?

Bohužel v klubu skončil Štěpán Vachoušek, který byl velkou osobností do kabiny. Poradil nám, měl zkušenosti. Je znát, že tady není, ale až sezóna nás prověří. Odešel Nivaldo, který ale měl nějaká zranění a zase toho tolik neodehrál. A posily? Honza Rezek z Příbrami je hodně zkušený, šanci dostávají při hostování mladí záložníci Suchan z Plzně a Trubač ze Slavie. Obrana zůstala v podstatě stejná. Pracovala solidně celou minulou sezónu a když setrvá pohromadě i na podzim, bude to jen plus. V případě potřeby se může stáhnout dozadu Ljevakovič, který si post stopera už několikrát vyzkoušel a vždycky obstál.

Máte v hlavě už myšlenky na to, jak by se chtěly Teplice prezentovat v dalším ligovém ročníku?

Minulá sezóna přinesla určitá zlepšení, když jsme do posledního kola bojovali o pohárovou Evropu. Vedení i fanoušci od nás asi znovu očekávají dobré výsledky. Většinou se těžko obhajují, takže to bude náročné, ale chtěli bychom se pohybovat co nejvýše. Myslím, že máme dobrý kádr na to, abychom mohli reálně uvažovat o umístění do sedmého místa.

Jak se těšíte na podzimní premiéru na půdě mistrovské pražské Slavie?

Čím větší stadión a lepší atmosféra je jen ku prospěchu fotbalu. Brankářům se v takovém prostředí lépe chytá. Neříkám, že nemáme na Slavii co ztratit, ale je mi jasné, že domácí budou favority. Můžeme jen překvapit a věřím, že tam pojedeme něco uhrát.

Vzpomínáte si na jarní zápas v Edenu?

Bojovali jsme a hráli hodně aktivně. V některých úsecích zápasu jsme soupeře přehrávali. Tím jsme ho zaskočili. Vnímám, že Slavia udělala v létě obrovské hráčské nákupy, ale každý je porazitelný. Nikdo nemá nic jistého dopředu.

Reklama

Související témata: