Hlavní obsah

Plzeň se vrací k pruhované tradici, třetí sada dresů je revoluční

Pruhy jsou dobré, tak se k nim vraťme. Fotbalisté Viktorie Plzeň představili před startem sezóny nové dresy a dávají vzpomenout na trika, v nichž získali titul a hráli Ligu mistrů. Po delší době se mění i druhá a třetí varianta.

Foto: fcviktoria.cz

Viktoriáni v nových dresech - zleva Václav Pilař, Marek Bakoš a Daniel Kolář.

Článek

Jak se vám fešáci z Plzně líbí? U domácího dresu se Viktoria vrací k tradici svislých červeno-modrých pruhů, v nichž byla již v minulosti velmi úspěšná a tuto kombinaci měli ve velké oblibě i fanoušci. Do výběru motivu byli zapojeni i vybraní hráči Viktorie. Ve spolupráci s designéry Pumy se rozhodli pro návrat k tradici.

„V podobných dresech jsme nastupovali v Lize mistrů a získali v nich mistrovský titul. Všichni si přejeme, aby se stejný scénář opakoval i letos, proto jsme poměrně jednoznačně zvolili právě tento motiv," vysvětluje kapitán týmu Roman Hubník.

„Myslím, že se letošní sada dresů opravdu povedla. Hlavní ale je, abychom v nich byli úspěšní na hřišti. Uděláme pro to maximum," přidává útočník Marek Bakoš, jenž je ústřední postavou kampaně představující nové dresy.

Nový domácí trikot doplňují modré trenky a dvoubarevné červeno-modré stulpny.

Třetí sada bude vždy netradiční

Druhá sada dresů je na první pohled bílá, oku pozorného fanouška ale neunikne decentní šedý vzor, jenž bylo možné najít například na dresech Arsenalu Londýn. Bílou variantu dresu lze doplnit bílými i černými trenkami a černo-bílými stulpnami.

Nejvýraznější proměnou prošla třetí sada dresů. Černá barva z minulých sezón je nyní nahrazena výraznou zelenou s odstíny žluté. Obě barvy jsou zastoupeny ve znaku města Plzně. „Právě třetí sada dresů by i do budoucna měla být vždy netradiční," vysvětluje mluvčí klubu Václav Hanzlík.

Reklama

Související témata: