Hlavní obsah

Teplice se ligy nebojí! Chceme navázat na jaro, avizuje záložník Kučera

Třebaže fotbalový záložník Tomáš Kučera není vyhlášeným střelcem, svým gólem rozhodl o vítězství Teplic v předligové generálce s Viktorií Žižkov (2:1). Byl to jen příjemný bonus na závěr letní přípravy, po níž chtějí tepličtí fotbalisté úspěšně obstát v blížícím se ročníku první ligy. „Budeme se snažit navázat na minulý půlrok," nastínil Kučera ambice v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: eš, Sport.cz., Právo, Právo

Teplický záložník Tomáš Kučera se startu ligy nebojí. Věří, že s týmem naváže na povedené jaro.

Článek

Potěšil vás střelecký úspěch v posledním přípravném zápase?

Příprava rychle utekla, což je dobře. To, že jsem skóroval proti Žižkovu, nepřeceňuji. Nějaké výsledky v přípravě byly pozitivní, ale byly tam i špatné. Tahle utkání před sezónou jsou jedna věc a liga je ve srovnání s nimi úplně jinou soutěží. Věřím, že jsme dobře připravení.

Zdá se, že teplická středová řada by měla být hnacím motorem mužstva.

Nejde jen o záložníky, ale o celý tým. Chybí sice už Štěpán Vachoušek, ale myslím, že jsou tady i na střídání nachystaní kvalitní hráči, kteří mohou hru oživit nebo přímo hrát v základní sestavě. Trenér má do čeho sáhnout.

Kam tedy směřují teplické ambice?

Naší snahou je navázat na jarní sezónu, kdy jsme bojovali o pohárovou Evropu.

V sobotu vás čeká podzimní start na Slavii. To je velká výzva, že?

Nedělal bych z toho vědu. Proti mistrovi musí hrát všechny celky. A záleží na tom, jak budou na obhájce titulu a velkého favorita připravení, a jak se prezentuje Slavia.

Slavia a Sparta v létě mohutně posilovaly. Vy jste do loňského září působil v Plzni, takže zřejmě sledujete i dění ve vašem bývalém klubu. Co na něj říkáte?

Viktorka Plzeň je vzhledem k očekávání ohledně pražských „S" trochu v ústraní, co se týče jmen nových hráčů. Ale lidé z tamního vedení vědí, co dělají. A nemyslím si, že by Plzeň zaostávala za Slavií a Spartou.

Reklama

Související témata: