Hlavní obsah

Fotbalisté Mladé Boleslavi si dávají další vysoké cíle

Druhým místem ve fotbalové lize získala Mladá Boleslav na jaře největší úspěch v historii klubu a vedení mužstva už pracuje na tom, aby se Středočechům dařilo i nadále. Nejbližším cílem je postup do poslední kvalifikační fáze Ligy mistrů. Současně si v klubu přejí, aby jim neutekl začátek první ligy, jak se to už několika týmům po předchozím úspěchu stalo.

Foto: čtk

Zleva Marek Matějovský, Marian Palát a Luboš Pecka oslavují sobotní vítězství 3:2 nad Libercem.

Článek

Své plány ve středu ligový vicemistr prezentoval na tiskové konferenci v pražském hotelu Holiday Inn. "Právě zde jsme před čtyři lety vyhlásili, že bychom chtěli být do pěti let v evropských pohárech. Jsme rádi, že se to podařilo ještě o rok dříve," uvedl mladoboleslavský šéf Josef Dufek.

V nejbližší sezoně chtějí v Mladé Boleslavi nasazenou laťku udržet. Velké plány nemají jen pro domácí soutěže, ale také pro kvalifikaci Ligy mistrů. "Žádná soutěž nebude na vedlejší koleji. V české lize bychom se rádi znovu umístili na pohárových příčkách, v domácím poháru chceme zase přežít zimu. A v pohárech bychom se rádi udrželi co nejdéle, což znamená postoupit do třetího kola předkola Ligy mistrů, které zaručuje i případnou cestu v Poháru UEFA," řekl ředitel společnosti Jaromír Šeterle.

Trenér Dušan Uhrin s náročnými úkoly souhlasí, spokojen je i s příchodem letních posil. Do klubu zamířili Martin Abrahám (z Liberce), Jan Riegel (Příbram), Petr Mikolanda (West Ham United) a Adrian Rolko (Hradec Králové). "Příprava byla podle našich představ, hráči ji absolvovali bez zranění a jediný zápas jsme prohráli se Štýrským Hradcem," pochvaloval si kouč.

Uhrin si věří na postup

Příprava začala o týden dříve než obvykle, důvodem byl blížící se souboj s Välerengou Oslo v předkole Ligy mistrů. Norského soupeře Uhrin sledoval v domácí soutěži a vyzdvihl jeho hru. "Bude to těžké, ale my si na postup troufáme," uvedl kouč, který si přivedl nového trenéra brankářů, jímž se stal po odchodu Jiřího Macháčka Marek Juska.

V Mladé Boleslavi však stále mají pocit křivdy ze závěru loňské ligy, kdy se podle nich v médiích kvůli chybám rozhodčího Radka Matějka v posledním utkání v Liberci snižovaly sportovní zásluhy klubu. Středočeši zvítězili nad už jistým mistrem 3:2 a vybojovali druhé místo. "Zvažujeme stále některé právní kroky. Nikdo už neviděl, že jsme svoji formu potvrzovali v řadě předchozích zápasů včetně proti týmům z předních ligových příček," řekl Dufek.

Společně se Šeterlem dnes kritizovali reprezentačního trenéra Karla Brücknera kvůli tomu, že skládá nominaci z drtivé části z legionářů. "Výsledek na světovém šampionátu je způsoben i tím, že se přehlíží česká liga, jejíž hráči nejsou ani pořádně odzkoušeni. Kulič hrál v životní formě, vyzkoušet si zasloužili Matějovský s Abrahámem i další hráči," prohlásil mladoboleslavský ředitel. Dufek míní, že kouč národního týmu zápasy dostatečně nesleduje. "Pana Brücknera jsem na našich zápasech viděl dvakrát a to ještě venku," řekl Dufek.

Mladá Boleslav v posledních letech hodně zapracovala na výstavbě stadionu, který by se mohl už brzy rozrůst na sedmitisícovou kapacitu. S tím souvisí i navyšování klubového rozpočtu. "Loni byl pod šedesát milionů korun, letos by se mohl přehoupnout přes sto milionů," prohlásil Dufek.

Reklama