Hlavní obsah

Jablonec - Dukla 2:2Jablonec po remíze s Duklou stále čeká na první ligovou výhru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Tecl 1 : 0
30. Mehanovič 2 : 0
32. Schranz 2 : 1
78. Holenda 2 : 2
Záznam online reportáže

Ani ve 4. ligovém kole se fotbalisté Jablonce nedočkali vítězství, když doma nezvládli dobře rozehraný zápas s Duklou a remizovali 2:2. Severočeši přitom vedli po brankách Stanislava Tecla a Mirzada Mehanoviče, ještě v prvním poločase ale snížil Ivan Schranz a po přestávce vyrovnal Jan Holenda.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Stanislav Tecl z Jablonce a Daniel Tetour z Dukly v duelu čtvrtého ligového kola.

Článek

Přestože ani jeden ze soupeřů není v úvodu sezony v ideálním rozpoložení, hrál se v úvodním poločase na Střelnici bezstarostný fotbal plný šancí. Jako první zahrozila už ve druhé minutě Dukla, ale Schranz v ideální pozici zamířil přímo do brankáře Hrubého.

Domácí se dostali ke slovu v sedmé minutě, kdy nejprve Mihálik jen o kousek minul pravou tyč a vzápětí přestřelil Mehanovič. Mrzet je to příliš nemuselo, protože v 15. minutě našel Hanouskův centr Tecla a útočník, který se do Jablonce minulý týden vrátil na hostování z mistrovské Slavie, se nemýlil.

O sedm minut později mohlo být vyrovnáno. Schranz dostal míč za obranu, obešel Hrubého, ale střelu útočníka Dukly zastavil na brankové čáře Masopust. Trest přišel po půlhodině hry, kdy po Kubistově přihrávce zakončil přečíslení přesnou střelou z voleje Mehanovič.

Dvoubrankové vedení vydrželo domácím pouze dvě minuty. Obrana Jablonce trestuhodně zapomněla ve vápně na Schranze a útočník Dukly po centru Podaného už svou třetí velkou šanci v utkání proměnil. Jablonec si mohl vzít náskok zpět v samotném závěru poločasu, ale Tecla vychytal Rada.

Po přestávce už se hrálo opatrně a na první šanci se čekalo až do 73. minuty, kdy si Tecl zopakoval neúspěšný souboj s Radou. Naopak z první šance Dukly ve druhém poločase hned padl vyrovnávací gól. Po trpělivé akci a centru Miloševiče se na zadní tyči prosadil Holenda a připravil domácí o první výhru v sezoně.

Jablonec má bilanci tři remízy a jedna prohra, z posledních jedenácti ligových zápasů vyhrál jediný. Dukla na tom není v sezoně s bilancí výhra, remíza a dvě prohry o moc lépe.

FK Jablonec - Dukla Praha 2:2 (2:1)
Branky: 15. Tecl, 30. Mehanovič - 32. Schranz, 78. Holenda. Rozhodčí: Houdek - Kubr, Koval. ŽK: Masopust - Podaný, Ostojič. Diváci: 2812.
Jablonec: Hrubý - Masopust, Pernica, Hübschman, Hanousek - Tecl, Kubista, Trávník, Mihálik (88. Diviš) - Mehanovič (70. Zelený), Doležal (60. Jovovič). Trenér: Klucký.
Dukla: Rada - Kušnír, Ostojič, Jiránek, Podaný - Bezpalec, Miloševič (88. Bílovský), Tetour - Koval (79. Djuranovič), Holenda, Schranz (67. Mustedanagič). Trenér: Hynek.

Reklama

Související témata: