Hlavní obsah

Holzer cítí ve Zlíně důvěru, venkovní nezdary ho ale trápí. Hrajeme jen po šestnáctku, posteskl si

K dobré náladě měli v neděli večer daleko. Zlínští fotbalisté chtěli na půdě Jablonce protrhnout střeleckou smůlu a ukončit čekání na premiérovou venkovní výhru v nové ligové sezóně. Místo toho však museli skousnout další porážku.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Fotbalisté Jablonce se radují z gólu, vpředu je překonaný brankář Zlína Stanislav Dostál.

Článek

Zatímco před vlastním publikem je parta Bohumila Páníka zatím stoprocentní, na cizích trávnících je jeho bilance tristní. Ve třech zápasech ještě nebodovala a navíc nevstřelila ani gól. „Doma to vždycky nějak urveme, doklepeme míč do sítě. Jenže venku hrajeme jen po šestnáctku. U ní se zastavíme a ve vápně nejsme důrazní. Nemáme tam takovou kvalitu, bojíme se něco udělat," mrzí šikovného záložníka Daniela Holzera.

Fastav přitom začal na Střelnici nebojácně a hned zkraje duelu byl blízko gólu. Právě Holzer předložil balón Železníkovi, který však z pěti metrů překopl prázdnou bránu. „Byla to obrovská šance a zápas se mohl vyvíjet jinak. Mohli jsme hrát na brejky, bohužel to bylo po inkasovaném gólu přesně naopak," štve sympatického mladíka, který však svému spoluhráči trestuhodné selhání v zakončení nevyčítal.

„Takové šance nedali i větší borci. Stane se. Sám jsem tuhle situaci zažil v Ostravě. Něco podobného jsem neproměnil v poháru. A stalo se mi to i na Spartě. Taky jsem takhle přihrával a gól z toho nebyl. Mám na to smůlu," povzdechl si.

Cítí důvěru trenéra

Tým z města obuvi ve zbytku střetnutí na Střelnici inkasoval po trefách Tecla s Mihálikem a po porážce 2:0 má o reprezentační pauze nad čím přemýšlet. „Na sraz nikdo z nás nejede. Budeme čtrnáct dnů všichni spolu a zapracujeme na finální fázi," ujišťuje 22letý odchovanec ostravského Baníku, jenž do Zlína dorazil na roční hostování ze Sparty.

„Jsem rád, že hraju a cítím důvěru trenéra, což mi pomáhá. Když se mi něco nepodařilo, cítil jsem, že mě v dalším utkání podrží," usmívá se Holzer, který pochází z Havířova.

Se spoluhráči už netrpělivě vyhlíží lákavý pohárový podzim, byť los přisoudil Fastavu nebezpečné protivníky. Ve skupině F Evropské ligy narazí na FC Kodaň, Tiraspol a Lokomotiv Moskva. "Asi všichni jsme chtěli atraktivnější soupeře. Kdo by si nechtěl zahrát třeba na Arsenalu nebo v Miláně. Na druhou stranu skupina je hratelnější a budeme se rvát o postup, i když všechny týmy mají velkou kvalitu," uzavřel Holzer.

Reklama

Související témata: