Hlavní obsah

Karavajev zůstává ve Spartě, aspoň zatím. Kouč Lokomotivu ho odmítl

Praha

Příznivci fotbalové Sparty, kteří si oblíbili obránce Vjačeslava Karavajeva, mohou být aspoň na chvíli klidní. Ruský bek zatím na Letné zůstává. Sparta už sice byla domluvená na přestupu ruského reprezentanta do Lokomotivu Moskva, jenže dohodu ve finále překvapivě smetl trenér ruského celku Jurij Sjomin. Kouč Lokomotivu se údajně postavil kategoricky proti.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vjačeslav Karavajev ze Sparty (vpravo) a Michal Bezpalec z Dukly.

Článek

Výchozí situace je jasná. Italský kouč Stramaccioni přestal nejlepšího hráče Sparty z minulé sezóny stavět. Vjačeslav Karavajev byl přitom poprvé povolán do áčka ruské reprezentace a vycítil šanci zahrát si příští rok na domácím mistrovství světa.

Z letenské lavičky se na šampionát těžko dostane, proto zvolil ústup domů. Nachystán byl přestup do Lokomotivu Moskva, který bude soupeřem Zlína v Evropské lize. Letenští měli za Karavajeva získat 2,5 miliónu eur, přibližně 65 miliónů korun.

„Lokomotiv měl připravené všechny detaily dohody jak se Spartou, tak s Karavajevem. Nakonec ale z přestupu sešlo. Důvod? Kategorické odmítnutí trenéra Sjomina," napsal Nobel Arustamjan, komentátor televizní stanice Match TV.

Odchod rychlého obránce z Letné však může být i nadále ve hře. Karavajeva sledují i další ruské kluby...

Reklama

Související témata: