Hlavní obsah

Rapl s alergií na sešívaný dres. Řepka proslul jako král blikanců

Jako dlouholetý kapitán Sparty se svou antipatií ke Slavii nikdy netajil. Tak trochu symbolicky před nedělním derby v Edenu představuje seriál TOP 25 osobností samostatné české fotbalové ligy právě Tomáše Řepku. V přiloženém videu si můžete připomenout rebela, který už jen svým pohledem naháněl soupeřovým útočníkům hrůzu...

TOP 25 osobností - Tomáš Řepka

 
Článek

Během profesionální kariéry vyfasoval 18 červených karet. Stoper z křemene nikdy netajil, že útočníky s oblibou zastrašuje tvrdou hrou. „Na soupeře dělám hudry, hudry. A samozřejmě to funguje," smál se.

Seriál TOP 25 osobností
Vladimír Šmicer

Když dorazil do televizní talkshow „Uvolněte se, prosím", věnoval moderátorovi Janu Krausovi nečekaný dárek. Sešívaný dres Slavie. „Jsem totiž první sparťan, který k vám na natáčení přišel. Furt tu máte slávisty," vyčetl hostiteli a hned dodal, co si o červenobílém dresu myslí. „Je to nejzbytečnější věc na světě, ještě ke všemu sešívaná. A ta hvězda tady..."

Diváky rozesmál pregnantní obhajobou své hry. „Mám statistiku. Z ní vím, že žádný hráč, kterého jsem fauloval, nestonal déle než týden, maximálně deset dnů. Hraju tvrdě, ale fair play!"

Řepka má v české lize bilanci 281 zápasů, 11 gólů a 4 mistrovské tituly se Spartou. Jeden z nich jí svou slavnou hlavičkou v rozhodujícím duelu s Teplicemi také vystřelil.

„Vynikající obránce a charismatický člověk. Trochu rapl jako já, který neměl vždy potřebnou sebekontrolu," poukazuje patron projektu Petr Uličný na slavné Řepkovy blikance. „Pro výhru udělám všechno, i když třeba ublížím sobě, týmu a všem. Prostě nemám míru," přiznával známý bouřlivák.

Reklama