Hlavní obsah

První gól Spartě! Nezbývalo mi než vystřelit, smál se slávista Hušbauer

Praha
Aktualizováno

Neřekl to, ale stoprocentně to tak bylo. Na Spartu měl Josef Hušbauer očividně velkou „žízeň“. Záložníka Slavie bylo v nedělním derby plné hřiště, bojoval za dva, skluzoval. Zápas dohrával v křečích. A v jeho závěru přidal třešničku: gólem na 2:0 definitivně bývalý klub srazil do kolen.

Josef Hušbauer po derby se Spartou

 
Článek
Fotogalerie

Jak chutná gól i vítězství nad Spartou, kde jste strávil čtyři sezóny?

Neberu to nějak zvláštně. Jsem především rád, že jsem Slavii pomohl k výhře. Můj gól padl až ke konci, ale díky němu jsme se uklidnili, mohli jsme utkání v klidu dohrát. Je navíc skvělé, že jsme to zvládli i výkonem. Od třicáté minuty jsme byli lepší, vyhráli jsme zaslouženě.

Nechtěl jste před svojí brankou přihrávat?

V první chvíli ano, šli jsme tři na jednoho sparťana. Bránící hráč to dobře vykryl, přihrát bylo těžké. Takže mi nezbývalo než vystřelit. Vyšlo to nejlíp, jak mohlo.

Brali jste derby i jako možnost neztratit kontakt s vedoucí Plzní?

Samozřejmě, výhra je z pohledu tabulky moc důležitá. Ztráta na Plzeň je vysoká, potřebovali jsme uspět. Pro nás jsou ovšem důležité venkovní zápasy, které nezvládáme.

Překvapilo vás, že se Sparta nedostala do větší šance?

Bylo vidět, že Sparta není v pohodě. Není sehraná, přestože individuality má velké. Ale hlavně jsme jí neumožnili se prosadit. Hráli jsme poctivě dozadu, bojovali jsme jako lvi. To byl základ.

Mrzel vás hodně neuznaný gól Škody v prvním poločase?

Viděl jsem situaci z hranice velkého vápna, z mého pohledu to byl gól. Škoda, že sudí to nepoznal, je těžké to v rychlosti vidět. Kdyby byl za brankou pátý rozhodčí, viděl by to. Milanovi se to ale po přestávce vrátilo, když dal naší první branku. Spravedlnosti bylo učiněno zadost.

Vymazali jste Tomáše Rosického. Připravovali jste se na něj speciálně?

Snažili jsme se ho zdvojovat, být u něj natěsno. Je strašně nebezpečný, dává přihrávky za obranu. Ale nedostal od nás prostor, což se na něm podepsalo. Je to ale pro něj těžké, odehrál teprve druhý zápas v sezóně.

Reklama