Hlavní obsah

Neodehráli jsme dobré derby, uznává sparťan Kadlec

Aktualizováno

Hned dva Kadlecové se v derby na Slavii vrátili do základní sestavy fotbalistů Sparty. Radost však neměl ani jeden z nich, jedenáctka v rudých dresech bitvu o Prahu nezvládla. Sešívaní slaví výhru 2:0 a Letenští mohou na vedoucí Plzeň po sedmi kolech ztrácet už propastných deset bodů! „Musíme si říct, že jsme neodehráli dobré utkání,“ uznává zkušený obránce Michal Kadlec.

Michal Kadlec po prohraném derby se Slavií

 
Článek
Fotogalerie

Čím si porážku vysvětlujete?

Derby se nám nepovedlo. Během zápasu byly sporné momenty, jenže na kdyby se nehraje. Kdyby Bořil dostal červenou kartu, nikdo by se nedivil. Gól Slavie měl také platit. Bohužel jsme ve druhém poločase nepohlídali standardku, míč se odrazil od Zahustela. Ke konci jsme museli hrát vabank, navíc jsme šli do deseti...

Vítězný gól dala Slavia ze standardky, na které jste se připravovali.

Bohužel. Věděli jsme, že je v nich silná. Došlo k chybě, která se za zápas stane. Kdyby nepřišla, tak si myslím, že by zápas už skončil 0:0.

Bylo pro vás těžké nastoupit po dlouhé absenci?

Nejdřív problém s bokem, pak zase zánět v achillovce. Nic příjemného. S mužstvem jsem teď ale trénoval už týden, takže jsem se cítil dobře. Zápasový rytmus mi chybí, ale snad jsem derby zvládl. Ze všeho nejvíc mě ovšem mrzí porážka. Chtěli jsme se od derby odrazit k lepším zítřkům, což se nepovedlo.

Slavia odskočila a Plzeň se vám může vzdálit až na deset bodů!

Nepříjemná situace. Bodová ztráta je obrovská. Ale pořád je ještě dost kol, abychom vývoj zvrátili. Teď máme pohár a pak doma Teplice, musíme zase začít vítězit.

Reklama

Související témata: