Hlavní obsah

Teplice prolomily střeleckou mizérii. Přálo nám štěstí, uznal trenér Šmejkal po výhře nad Libercem

Teplice

Dlouhých 309 minut čekali fotbalisté Teplic po třech zápasech bez vstřeleného gólu na radost z dosažené branky, a nakonec se jim díky dvěma trefám podařilo otočit nepříznivý vývoj duelu s Libercem (2:1) v předehrávce 9. kola první ligy. Naopak tým Slovanu podruhé v řadě ztratil náskok v utkání a ze Stínadel se vracel bez bodového zisku, byť k němu neměli hosté z podještědského klubu daleko.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Trenér Teplic Daniel Šmejkal (ilustrační foto).

Článek

Teplický trenér Daniel Šmejkal netajil, že jeho mužstvu přálo štěstí. „Přiklonilo se na naši stranu. Vstup do zápasu nám nevyšel, ale dostali jsme se z útlumu i přes velmi nepříjemné okolnosti. Při obdrženém gólu se zranil brankář Tomáš Grigar, pak měl Liberec dvě tutové šance. Podržel nás ale gólman Jakub Diviš, který musel mezi tyče místo Grigara," oddechl si kouč vítězů. „Po našem vyrovnání na 1:1 bylo zřejmé, že dál může případně rozhodnout jediná branka. A znovu tam bylo štěstí při střele Honzy Rezka, který dal nádherný gól. Zároveň mě mrzí zranění Grigara. Úplně nevíme, co se mu přesně stalo, ale je podezření na vazy a meniskus. Asi to nebude otázka týdne. Počkáme na diagnózu, ale prognózy nevypadají dobře," smiřoval se Šmejkal s absencí brankářské jedničky. „Od Jakuba Diviše jsem však slyšel, jak dirigoval obranu. Proto přišel, ale byl k dispozici. Jsem rád, že se šance chopil zrovna v tak těžké chvíli pro mužstvo," pravil trenér.

Navzdory vydřenému vítězství Šmejkal zůstal při zemi. „Hra nebyla ideální. Chybělo nám více rychlosti, ale prokázali jsme vůli po tom, abychom získali tři body. Od toho se chceme odpíchnout," uvažoval teplický kouč.

Trpišovský: Nechápu, jak jsme mohli ztratit zápas

Na liberecké straně panovaly rozpaky a roztrpčenost. „Nechápu, jak jsme mohli prohrát a takovým způsobem ztratit zápas," kroutil hlavou trenér Jindřich Trpišovský. „Vedli jsme 1:0 a domácí museli po inkasovaném gólu střídat zraněného brankáře. Místo toho, abychom hráli dopředu a přidali druhý gól, přišli jsme o kontrolu nad středem hřiště a nechali jsme iniciativu soupeři. A po ojedinělé situaci v našem vápně jsme vrátili Teplice do hry," vystihl hlavní neduhy svého týmu.

„Druhý poločas jsme odehráli často na míči, ale chyběl nám drajv do pokutového území, abychom byli schopní prosadit se jeden na jednoho. A nedohrajeme souboj a dostaneme gól v době, kdy potřebujeme uhájit dobrý výsledek. Bohužel se to zopakovalo ve druhém utkání po sobě," připomněl kouč selhání Slovanu v závěru předešlého domácího střetnutí se Slováckem, které vyrovnalo na 1:1 čtyři minuty před koncem.

Jen těžko Trpišovský skrýval zklamání. „Měli jsme si z Teplic odvézt body. Znovu musím konstatovat, že porážka bylo úplně zbytečná," nebral si servítky vůči výkonu svých svěřenců.

Reklama