Hlavní obsah

Můžeme začít stahovat náskok Plzně, upíná se Stramaccioni k duelu s lídrem

Poprvé porušil své zvyklosti. Až dosud sparťanský trenér Andrea Stramaccioni míchal sestavou, jako barman ingrediencemi v šejkru, v malém pražském derby s Duklou však vsadil na stejné složení mužstva, jež předvedlo světlý záblesk v předchozím ligovém duelu s Teplicemi. Ani to nepomohlo. Jeho tým na Julisce pouze remizoval, takže si připsal další bodovou ztrátu. „V české lize je pro Spartu každý zápas venku těžký. Zvláště, když tam nehrajeme tak dobře, jako doma,“ vykládal Stramaccioni po další bodové ztrátě. U čtvrtého z pěti zápasů, které na soupeřových hřištích na podzim se Spartou odehrál. Nemluvil však jen o narůstajícím manku...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Praha Andrea Stramaccioni během utkání na Dukle.

Článek
Fotogalerie

Co řekl na téma rezignace: „Svou práci se vždy snažím dělat na sto procent a nikdy se nevzdávám. I já jsem zklamaný, protože jsme chtěli zvítězit a potvrdit výhru nad Teplicemi v minulém kole."

Jak glosoval narůstající manko: „Plzeň je na perfektní cestě a prozatím vyhrává každý zápas. My s ní hrajeme příště doma, takže můžeme začít její náskok snižovat."

Jak míní připravit svůj tým na duel s Plzní: „Nevěřím, že by někdo neměl na utkání s Plzní motivaci, to mi přijde prostě nemožné. Bez ohledu na výsledek s Duklou se bude chtít ukázat každý, kdo je ve Spartě."

V čem spočívá příčina, že Sparta nedokáže na soupeřových hřištích zahrát alespoň tak, jako na Letné: „Chtělo by to patrně lepší charakter, vůli nastoupit venku a i tam chtít uhrát tři body. Nazval bych to osobnostní stránkou, která se musí projevit i v tom, že budeme hrát dobře celých devadesát minut a nikoli jen šedesát či sedmdesát jako dosud. To samozřejmě nestačí."

Proč to Sparta nesvedla na Julisce: „První část zápasu jsme odehráli dobře, ke konci zápasu to už ale od nás nebylo, protože jsme ztráceli příliš míčů. Chtěli jsme vyhrát, a proto jsme poslali na hřiště ofenzivní hráče Rosického, Šurala a Plavšiče. Jenže tím jsme přicházeli o míče a v tom byl zásadní problém. Nepočítal jsem je, ale ztratili jsme jich osm až deset a z toho se rodily brejky Dukly."

O tom, zda neměl vsadit na ofenzivu dřív: „Nešlo to, je třeba udržovat rovnováhu mezi ofenzivou a defenzivou a podobné tahy nejdou proto udělat příliš brzy. Ukázalo se to, když přišli ofenzivní hráči, neboť jsme chtěli strhnout výhru na svou stranu."

O obavách, aby Sparta v závěru nepřišla i o remízu: „My měli jednu šanci. Dukla dvě. Ve chvíli, kdy máme uprostřed zálohy Marečka a Rosického, ztrácíme vyváženost."

O tom. proč Ben Chaim a Frýdek chyběli v nominaci na zápas: "V sestavě dostal příležitost Lafata, a protože se do kádru vrátil Rosický a k dispozici byl i Sáček, Frýdek se do nominace prostě nevešel. Mluvil jsem s ním, přijal to, o čem svědčí, že sám požádal, aby stejně jako Karavajev a Juliš mohl jít hrát za juniorku. Nechce přijít o herní vytížení. Ben Chaim dostal volno s ohledem na víru, která mu nedovolila být na zápas připravený."

O Jankovi a budoucnosti rakouského kanonýra ve Spartě: „Osobně proti němu nic nemám, ale chybí nám to, s čím měl do Sparty přijít. V pohárovém zápase ve Znojmě se nabízela příležitost, aby se do sestavy vrátil, jenže byl deset dnů nemocný. Nemohl jsem s ním proto počítat."

Reklama

Související témata: