Hlavní obsah

Vyčítal bych si, kdybych aspoň jednu šanci neproměnil, oddechl si olomoucký Houska

Fotbalisté Olomouce potvrdili i v Jihlavě skvělý vstup do sezóny. Na Vysočině sice měli zejména ve druhé půli výraznou převahu, avšak vítězný gól, díky němuž se udrželi na senzační druhé příčce ligové tabulky, vstřelil až tři minuty před koncem záložník David Houska. Sigma prodloužila sérii zápasů bez porážky v řadě na šest.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Střelec vítězného gólu Olomouce David Houska (vpravo) se raduje s Bidjem Manziou (vlevo).

Článek

„Jsem strašně rád, že se mi nakonec podařilo skórovat. Tolik šancí jako v Jihlavě jsem už dlouho neměl. Mohl jsem dát snad pět gólů. Moc bych si vyčítal, kdybych aspoň jednu neproměnil. Skoro na poslední chvíli mi to tam naštěstí spadlo, byť si brankář Hanuš na balón sáhl," těší Housku.

Libuje si, jaká pohoda v současnosti v kabině ligového nováčka panuje. „Nálada je skvělá, chceme pochopitelně vyhrávat co nejdéle. A nadcházející reprezentační pauzu docela vítáme, trochu si v ní odpočneme. Samozřejmě kromě Falty," připomíná spoluhráčovu nominaci do národního mužstva.

Kouč Sigmy Václav Jílek prozradil, že ve vítězství svého celku i za bezbrankového stavu neustále věřil. „Nakonec rozhodl hráč, který si to nejvíc zasloužil. Měl obrovský počet střeleckých pokusů a možná se mohla pískat za zákrok na něj i penalta. Díky bohu za jednu proměněnou tutovku," usmívá se trenér Hanáků. „I mě samotného občas překvapuje, jaká morální síla v mužstvu je. Dokáže zvládat i nepříznivě se vyvíjející zápasy," cení si Jílek.

Hanuš chvalozpěvy na svůj výkon odmítal

Jihlavské dlouho držel nad vodou skvělými zákroky gólman Jan Hanuš, avšak v úplném závěru přece jen kapituloval. „Bohužel. Když už jsme drželi nerozhodný výsledek tak dlouho, velká škoda, že jsme střetnutí aspoň do remízy nedotáhli. Nezahráli jsme ale zdaleka tak dobře jako v předchozích domácích duelech s Duklou a Baníkem. Nedařilo se nám podržet míč," posteskl si Hanuš. Chvalozpěvy na svůj výkon skromně odmítal. „Jsme jeden tým, a tak je úplně jedno, pokud se někomu daří trochu víc," tvrdí.

Trenér celku z Vysočiny Ivan Kopecký lituje, že v úvodu střetnutí neproměnil velkou střeleckou příležitost Lotyš Ikaunieks. „Utkání se mohlo vyvíjet jinak. My jsme pak často ztráceli zbytečně balóny a soupeř postupoval do otevřené obrany. Hanuš byl ale výborný. Už jsem skoro věřil, že plichtu uhrajeme. Nakonec jsme bohužel nechali Houskovi v šestnáctce až příliš mnoho prostoru ke střelbě. Zamrzí to, stál ovšem proti nám hodně kvalitní soupeř. V nadcházející pauze potrénujeme, a po ní jedeme dál," dívá se Kopecký už dopředu.

Reklama

Související témata: