Hlavní obsah

Pískot a vulgární nadávky. Fandové Baníku přestup do Sparty těžce nesou, nedivil se Holzer

Jiří TomaškovičSport.czPrávo

Kdyby se fotbalisté Zlína pozorně podívali na předchozí domácí utkání Baníku proti Teplicím a Jablonci, věděli by, že rychlé vedení na vítkovickém stadiónu ještě nic neznamená. Leč zřejmě při rozboru videa po náročné cestě ze čtvrtečního utkání Evropské ligy v Moskvě podřimovali, a tak si domů přes nadějný dvoubrankový náskok také vezou jen remízu 2:2.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Daniel Holzer ze Zlína a Martin Šindelář z Baníku.

Článek

„Přiletěli jsme asi v pět ráno a hrát za dva dny je docela těžké," připomněl záložník Zlína Daniel Holzer. „Já šel spát asi v jedenáct a vzbudil se ve tři odpoledne jako bych vypil litr slivovice. Není jednoduché, dát se dohromady," popsal trenér Bohumil Pánik.

Přesto Zlínu vyšel úvod náramně, ve druhé půlce už hostům ale síly docházely. „Síla Baníku je v tom, že nesloží zbraně. Dokud je nezastřelíte, tak jedou dál. A my je třetím čtvrtým gólem nezastřelili, proto nás dokázali dohnat," hledal příčiny ztraceného náskoku Pánik.

Zlín dokázal v předešlých kolech vstřelit na hřišti soupeře pouhý jeden gól. Naprázdno vyšel i ve čtvrtek v Moskvě. Na hřišti Baníku mu ke dvěma gólům stačilo 21. minut. „Takže zlepšení, ne?" pousmál se Holzer. „Baník nám to ale hodně ulehčil," připomněl ostravské hrubky v obraně.

Holzer se dočkal nemilého přivítání

Těch se ale dopustil i Zlín, který inkasoval po dvou faulech na domácího útočníka Baroš. Snížení zařídil De Azevedo, o vyrovnávací gól se z pokutového kopu postaral faulovaný Baroš. „Je to velká škoda, ale Baník ze standardek hrozil. My jsme si o ty góly naopak koledovali," pokračoval Holzer, který proti Baníku nastoupil poprvé od svého přestupu do Sparty. A dočkal se nemilého přivítání. Diváci mu vulgárně nadávali a pískali při každém jeho dotyku s míčem. „Nebudu jim to vyčítat, i když nic příjemného to nebylo a mrzí mě to. Ale jsou to fandové Baníku a ti přestup hráče do Sparty těžce nesou," povzdychl si Holzer.

Ze hřiště si ale odnášel i příjemnější pocity. Vyměnit dres si s ním chtěli hned dva bývalí spoluhráči Granečný a De Azevedo. „Dám jeden svůj a získám dva. Na tom ještě vydělám," smál se Holzer.

Reklama

Související témata: