Hlavní obsah

Sparta doma padla po roce. Potřebujeme chytnout šňůru, žadoní Zahustel

dos, zpSport.cz

Podali nejsrdnatější výkon v sezóně, odměny se však nedočkali. Fotbalisté Sparty podlehli Plzni 0:1, takže z posledních 7 ligových zápasů s ní prohráli již pošesté. Letná je navíc po 15 kolech dobyta, Sparta naposledy prohrála doma v září 2016 se Slavií. „Podali jsme dobrý výkon, o to víc jsem zklamaný,“ neskrývá obránce Ondřej Zahustel, který patřil k nejaktivnějším hráčům šlágru 10. kola.

Sparta po prohře s Plzní Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Trenéři po zápase Sparta - Plzeň

Nabrali propastné manko na vedoucí Plzeň. Ztráta činí již 15 bodů. V tabulce jsou až šestí, mimo pohárové příčky...

„Body nemáme, ale zlepšený výkon by nám snad měl pomoci. Jednou hrajeme dobře, podruhé ne. Musíme vyhrát, chytnout šňůru čtyř pěti výher a pak to půjde," doufá Ondřej Zahustel.

Podobně však Letenští mluví od začátku sezóny - a stabilizace výkonů nepřichází, ztráta na čelo tabulky hrozivě rychlým tempem roste...

„Sparta nepatří na pozice, na kterých se momentálně ocitá. Musíme mít hlavu nahoře, rvát se o její dres a dostat ji v tabulce co nejvýše," burcuje Zahustel.

Výkon proti Plzni byl dobrý, výsledek však sparťany uzemnil. Nezískali ani bod.

Zvednout hlavy nahoru

„Porážka hodně bolí. Tlačili jsme je a nezasloužili si prohrát. Gól ale dali oni... Měli jsme šance skóre otočit. Dali jsme do zápasu všechno, ale neměli štěstí, které měla Plzeň," lamentuje šestadvacetiletý obránce, který sám mohl skórovat.

V 68. minutě po ideálním centru Tomáše Rosického hlavičkoval, ale brankář Matúš Kozáčik jeho střelu bravurně vyrazil.

„Gólovku jsem měl proměnit. Rosa mě parádně našel a já se soustředil, abych míč usměrnil hlavou na zadní tyč. Povedlo se mi ho poslat o trávník, aby trošku zrychlil, nicméně jsem míč málo nasměroval na zadní tyč a Kozáčik na něj dosáhl," lituje Zahustel.

Viktoria už jeho týmu každopádně zmizela do nenávratna.

„Plzeň je v laufu, přeje jí navíc potřebné štěstí, takže má všechno ve svých rukou," uvědomuje si bek. „My musíme mít hlavy nahoře, pořád máme před sebou hodně zápasů. Hlavně je třeba předvádět takové výkony pravidelně," zdůrazňuje Zahustel.

Reklama

Související témata: