Hlavní obsah

Liberec nasadil na Duklu sprintery, vytrvalcům vládl Daníček

Ačkoli fotbalisté Slovácka nezvládli derby s Brnem a poslednímu týmu tabulky podlehli 1:2, aspoň s něčím mohl být trenér Michal Kordula spokojený. Jeho svěřenec Vlastimil Daníček znovu potvrdil pověst ligového terminátora a při utkání urazil 12 353 metrů, což byl nejběhavější výkon kola. Mezi sprintery zase dominoval liberecký zadák Václav Coufal.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Radost hráčů Slovanu Liberec z úvodního gólu Milana Kerbra.

Článek
Fotogalerie

Šestadvacetiletý Daníček patří mezi největší vytrvalce celé ligy a v popředí běžeckých statistik se umísťuje pravidelně, což jen podtrhl výkonem v 10. kole. Proti Brnu naběhal parádních 12 353 metrů. Zastínil všechny ostatní včetně druhého Martina Haška z Bohemians či třetího Jana Moravce z Karviné. Na čtvrtou příčku se prodral známý dříč Slavie Tomáš Souček.

"Na hřišti ani nevnímám, že bych toho tolik naběhal. Ale říká se, že každý trénink, který není vidět, je potom nejdůležitější. S klukama si proto občas přidáváme. Jdeme běhat schody nebo se zavřít do posilovny. Jsem zkrátka typ, který dělá věci navíc," líčí Daníček, který svou fyzickou kondicí už upoutal zájem několika větších klubů.

Často je nahoře i mezi sprintery, byť tentokrát skončil až za první dvacítkou. Zato se dařilo rychlíkům z Liberce, kteří obsadili první tři pozice ze čtyř. Navíc devátá příčka patří jejich spoluhráči - hbitému Milanu Kerbrovi, který si coby krajní bek připsal v zápase s Duklou dva góly a asistenci.

První místo mezi sprintery bral Vladimír Coufal, třetí a čtvrtou příčku pro sebe uzmuli jeho parťáci - Petr Ševčík s Matějem Hybšem. Rozbít tuto libereckou hegemonii dokázal už jen jablonecký Lukáš Masopust, páté místo připadlo sparťanu Václavu Kadlecovi. Nejvíc sprinterských náběhů pak opět zaznamenal Coufal (26).

Reklama