Hlavní obsah

Vyloučený sparťan Homola: Na Jablonec jsme měli

Bývalé působiště v Jablonci se pomalu stává prokletím pro obránce fotbalové Sparty Praha Jiřího Homolu. Šestadvacetiletý stoper, který před přestupem na Letnou hrál v jabloneckém dresu v letech 1999 až 2002, byl v sobotním utkání vyloučen. Totéž se mu přitom stalo už loni na jaře, když Sparta prohrála v Jablonci 0:3.

Foto: čtk

Jiří Homola ze Sparty odchází ze hřiště po udělené červené kartě v utkání třetího kola první fotbalové ligy s Jabloncem.

Článek

"Není to tak, že bych byl v Jablonci více vyhecovaný. Prostě to v obou případech vyplynulo ze hry," řekl novinářům Homola, který pokaždé pykal za fauly. "Naopak, do Jablonce jezdím hrát rád. Mám tu známé a teď jsem navíc nadšený novým prostředím po rekonstrukci stadiónu."

V sobotu hrál už od šesté minuty se žlutou kartou, kterou dostal za protesty. Uznal, že napomenutí si vykoledoval zbytečně. "To by se stávat nemělo," kál se po utkání. Vyloučen byl v 64. minutě poté, co Tomáš Řepka prohrál hlavičkový souboj. "A ten jejich mladý útočník se dostal za nás, obtočil se a šel by sám na branku. Fauloval jsem, nebyl to žádný hrubý zákrok, ale byla to gólová šance, takže mi rozhodčí ukázal hned červenou, bez druhé žluté," popsal kritický moment Homola.

Více o sobotním zápase najdete ZDE:

Také při svém vyloučení v roce 2005 viděl Homola červenou kartu okamžitě, bez "žlutého" napomenutí. "To zase vyplynulo z té herní situace. Zdeněk Šenkeřík utíkal sám směrem k brance," vybavil si Homola předchozí prohřešek.

Červené karty však nejsou pro Homolu všeobecně ničím výjimečným. "Je to u mě tak, že dostávám v průměru asi jednu za sezónu. Jenom teď v tom Turecku mě to minulo," upozornil na svoji "beztrestnost" v předchozí sezóně, kterou strávil na hostování v tureckém Malatyasporu.

Vyloučení ovlivnilo vývoj

Spartu v sobotu oslabil a zkomplikoval mužstvu snahu napravit tři porážky z Jablonce z předchozích sezón. Bezbrankovou remízou se to Letenským povedlo jen částečně, takže Homola nemohl výsledek označit za úspěch. "Já myslím, že jsme na ně měli, a to moje vyloučení asi trochu ovlivnilo další průběh zápasu," řekl.

Druhá bodová ztráta Sparty na začátku ligy u něj potlačuje radost z toho, že obrana Pražanů ještě v sezoně neinkasovala. "To je sice hezké, jenomže máme jen pět bodů a jediný vstřelený gól. Takže fanoušci asi moc spokojení nejsou. Ale věřím, že stačí jeden zápas, kdy se to zlomí. Prostě je potřeba dát někomu tři nebo čtyři góly a už se rozjedeme," dodal Homola.

Reklama

Související témata: