Hlavní obsah

Jihlavská opora překonala skličující období. Návrat jsem uspěchal, tvrdí

Jihlava

Rozmrzele vysedával jen na tribuně. Jihlavského brankáře Jana Hanuše po letním drilu skolily trable s lýtkem, které ho jen pár dnů před úvodním ligovým duelem vyřadily ze hry. Jeho nucená pauza se nakonec protáhla na dva měsíce, na hřiště se však vrátil a v poslední době nabírá formu.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Jihlavský brankář Jan Hanuš během zápasu s Bohemians 1905.

Článek

„Musím zaklepat, teď už je to dobré," usmíval se 29letý gólman, který prožil chmurné fotbalové časy. „Nejprve jsem sval cítil normálně po zátěži a neřešil to," vyprávěl. Jenže problémy začaly postupně eskalovat a vše vyvrcholilo v polovině července během přípravného duelu proti domácímu Velkému Meziříčí. „Rychle jsem zabral a lýtko se mi úplně kouslo. Nikdy jsem tohle ještě nezažil a nevěděl, co s tím je," přiznal.

Zamířil k lékaři, jenž však žádný problém neodhalil. „Tak jsem po pár dnech začal s tréninkem, ale sval se mi zase stahoval. Asi po třech týdnech mně pak na dalším vyšetření našli trhlinu, která přes otok předtím na rezonanci nebyla vidět," vysvětlil bývalý mládežnický reprezentant, který musel prvních sedm kol HET ligy vynechat. „Doktor říkal, že kdybych vydržel v klidovém režimu ještě pár dnů, že by se to zlepšilo. Jenže já návrat uspěchal. „Chodil jsem na masáže a uvolňování. Nechal si tam píchnout plazmu na urychlení léčby, ale nezabralo to," vzpomíná.

Jeho návrat mezi tyče proběhl ve velkém stylu. Na konci září pomohl Vysočině v rámci osmého kola k cenné výhře 2:1 nad Ostravou, když jediný gól inkasoval z penalty. Ještě předtím vychytal nulu v pohárovém souboji se Sokolovem. „Bylo to pro mě nepříjemné, ale všechno špatné je pro něco dobré," utrousil.

Narození syna? Neuvěřitelný zážitek

Depresivní období přebila radostná událost z konce srpna, kdy mu manželka v jihlavské porodnici přivedla na svět syna. „Byl jsem u toho, malému se sice nechtělo moc ven, ale zážitek to byl neuvěřitelný," zářil štěstím někdejší brankář Slavie, který v Jihlavě kroutí šestou sezónu.

„Původně se měl jmenovat Honzík, ale nechtěl jsem, aby byl úplně spojovaný se mnou, i když manželka by asi nebyla proti. Nakonec jsme vymysleli Jonáška a nikomu to neřekli. Bylo to překvapení," culil se Hanuš, jenž se snaží doma pomáhat, jak to jde. „Hlavně přes den, kdy třeba přebaluju, nebo s ním chodím na procházky. V noci to manželka zvládá skvěle, ani pomalu nevím, že kojí. Malinko pobrekává a ona hned vstane. Malej už začíná výskat a je to strašně krásné. Všechno si moc užíváme," libuje si rodák z Chlumce nad Cidlinou.

Náladu mu vylepšil i minulý domácí zápas, kdy si parta Ivana Kopeckého vyšlápla na favorizovaný Liberec. Hanuš v něm zlikvidoval několik šancí soupeře. „Podali jsme výborný a poctivý výkon. Slovan hraje vzadu na riziko, útočí i krajní obránci, což nám svědčilo," uzavřel.

Reklama

Související témata: