Hlavní obsah

Baroš vybuchl právem, ale měl smůlu. Video vstoupí do fotbalu až v neděli

Praha

Baroš vybuchl právem. Jugas ho fauloval. A v šestnáctce k tomu! Sudí Jílek však zákrok domácího stopera jako penaltový neposoudil, takže čtyři minuty před koncem ligového prologu k šestnáctému kolu mezi Slavií a Ostravou pokutový kop nenařídil. A od asistentů sedících u videa se nápovědy také nedočkal. V Edenu nebyli, a kdyby snad u monitorů sporné situace přece jen vyhodnocovali, stejně by zasáhnout nemohli. Videorozhodčí totiž vstoupí na českou fotbalovou scénu oficiálně až v neděli na Letné v duelu Sparty s Mladou Boleslaví.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Milan Baroš z Baníku Ostrava (vpravo) si s rozhodčím Janem Jílkem v Edenu nepadl do oka...

Článek

„To jsou kdyby, která nám body stejně nevrátí," těžko se po prohraném utkání polykala hořkost nejen Barošovi, ale i ostravskému trenérovi Radimu Kučerovi.

„Nás jste za Karvinou masírovali celý týden, takže doufám, že teď budete mít taky čtyři dny o čem psát," vypálil ze sebe při odchodu ze hřiště Milan Baroš, když z něho první vlna hněvu a emocí vyprchala.

Verdikty už nikomu body nevrátí

Narážel tím na zápas v předchozím ligovém kole, v němž Baník vyhrál dvěma góly, které i podle tvrzení komise rozhodčích neměly platit.

Karviné ovšem tento verdikt body nevrátil, stejně jako je případné resumé z dalšího sezení soudcovské komise nevrátí Baníku.

A to resumé by mělo být jasné. Opakované televizní záběry potvrzovaly, že o Jugasův faul šlo. V šestnáctce k tomu.

„Kdyby bylo k dispozici video, možná by utkání skončilo 2:2, možná ne. I rozhodčí je ale jen člověk, který dělá chyby," nasazoval smířlivý tón kouč Baníku, a i nejzkušenější ostravský hráč se krotil.

Distanc na jeden zápas mu stačil

„Kdybych měl mluvit, dostal bych trest na pět zápasů. Jeden mi stačí," připomínal Baroš, že žlutá karta, kterou spatřil po strkanici se slavistickým legionářem Dannym, ho vyšachovala z prvního jarního zápasu proti Slovácku, duelu pro Baník životně důležitého. A to jen proto, že se snažil rychle rozehrát standardní situaci, v čemž mu slávistický legionář bránil.

„Dostal jsem ji na pokyn pomezního," objasňoval Baroš, jak k ní přišel, aniž by další ze sporných verdiktů pátečního duelu komentoval.

I při něm by Jílkovi určitě napomohla nápověda od videa. Jenže v Edenu na ni spoléhat nemohl. A ani v průběhu ligového jara nebude moci ani on, ani jeho kolegové hřešit na to, že se ve všech sporných momentech dočkají nápovědy.

Videotechnika bude používána jen při některých zápasech. Klíčových, rizikových...

„Jenže kdo posoudí, které utkání je klíčové, rizikové a nevím jaké další parametry budou o výběru ještě rozhodovat?" kladl si řečnickou otázku trenér Baníku Radim Kučera.

„Dopředu přece nikdy nevíte, ve kterém zápase se sporná situace vyskytne. Takže ať je video používáno ve všech utkáních, nebo nikde. Jinak je to celé zbytečné," netajil se s názorem, že moderní technika pomůže v jarním pokračování ligy jen někdy a někomu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články