Hlavní obsah

Příbram shání posily, zřejmě přijde sparťan Hašek

Sparťanský záložník Martin Hašek má být jednou ze slibovaných posil, které by měly pomoci fotbalistům Marily Příbram vybřednout ze současné krize. Středočeský klub už zahájil jednání s vedením Sparty Praha a jeho zástupci věří, že v pátek dojde k odchodu Haška na hostování.

Článek

Ve čtvrtek večer by se měl Hašek se sparťanským dresem rozloučit, protože má být mezi náhradníky v pohárovém duelu letenského klubu proti Heart of Midlothian.

Příbramské vedení v minulých dnech naznačilo, že i s pomocí Ivana Horníka bude shánět posily, aby se předposlední tým tabulky herně zvedl. Příchod Haška se zdá být na dobré cestě, což potvrdil ČTK i příbramský šéf Jaroslav Starka. "Dnes jsme vedli nějaká jednání, pokračovat budeme v pátek. Věřím však, že se hostování Martina podaří dotáhnout," uvedl Starka.

Bílek chce Haška proti Hearts

Dvoudenní odklad jednání zřejmě způsobil fakt, že trenér Michal Bílek chce mít Haška k dispozici proti Hearts. "Všichni hráči, kteří mohou nastoupit, se připravují na zápas a k žádným transferům se nyní nebudeme vyjadřovat," řekl dnes sparťanský mluvčí Lukáš Přibyl.

Pokud Haškův odchod z Letné bude uzavřen, opustí Spartu jeden z mála pamětníků úspěšného tažení klubu na přelomu desetiletí. Hašek, který za tři týdny oslaví 37. narozeniny, působil na Letné už v letech 1997 až 2001, kdy se radoval ze zisku čtyř titulů.

Poté vyzkoušel zahraniční angažmá v Austrii Vídeň, Sturmu Štýrský Hradec a Dynamu Moskva, odkud se vrátil do Liberce, a za působení trenéra Jaroslava Hřebíka loni v létě jako amatér znovu posílil Spartu. Pod vedením Hřebíkových nástupců toho už ale příliš nenahrál a spíše zahříval lavičku náhradníků. Hašek má na kontě 255 ligových a 14 reprezentačních startů.

Reklama

Související témata: