Hlavní obsah

Nadávat rozhodčím se nevyplácí. Olomoucký trenér Jílek nesmí dvakrát na lavičku

Praha
Aktualizováno

Marné byly jeho protesty. Disciplinární komise potrestala trenéra fotbalistů Olomouce Václava Jílka zastavením výkonu funkce na dvě soutěžní utkání nepodmíněně a pokutou 20 tisíc korun za nevhodné výroky na adresu rozhodčích v utkání v Jablonci. Plzeň pak za porušení povinnosti pořádajícího klubu v utkání s Mladou Boleslaví zaplatí pokutu 70 tisíc korun.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hlavní rozhodčí Pavel Orel vykazuje trenéra Olomouce Václava Jílka na tribunu.

Článek

Hanáci odvezli ze Střelnice bod za bezbrankovou remízu. Jejich trenér ovšem seděl v závěru duelu na tribuně. Rozhodčí Pavel Orel tam Václava Jílka vyhnal v 88. minutě po konzultaci se čtvrtým sudím Milanem Matějčkem. Kouč se marně domáhal možnosti střídání otřeseného Hály, pak se rozžhavil do běla po vyloučení Jiřího Texla za faul na Matěje Hanouska.

„Neudržel jsem se a trochu si ulevil, za což se samozřejmě omlouvám. V emocích to ze mě vyšlo, měl jsem na situaci úplně jiný pohled. Bohužel se má reakce už nedá vzít zpátky a počítám, že mě asi bude něco stát," líčil hned po utkání Jílek.

A nespletl se, disciplinárka mu udělila stopku na dvě utkání a pokutu 20 tisíc korun. Kvůli trestu přijde o sobotní duel s Baníkem Ostrava a další zápas v Teplicích. Tým místo něj v utkáních povede asistent Ladislav Onofrej.

Komise prošetří také šlágr

Disciplinárka mimo jiné také zahájila řízení s Plzní a Spartou za chování fanoušků v jejich vzájemném duelu. Viktoria si každopádně odnesla trest již za domácí utkání s Mladou Boleslaví. Za nesportovní chování fanoušků, pronesení a použití pyrotechniky a vhazování předmětů na hrací plochu dostala pokutu 70 tisíc korun.

Pokud jde o hráče, za vyloučení si jeden zápas nezahrají Aleksandar Šušnjar (Mladá Boleslav - trest si odstál v poháru) a Jiří Texl (Olomouc), za čtyři žluté karty pak stejnou sazbu vyfasovali Ibrahim Benjamin Traore (Zlín), Jan Hošek (Karviná), Michal Frydrych (Slavia), Dyjan Carlos De Azevedo (Baník), David Hovorka (Sparta), Lukáš Vraštil (Brno), Václav Jemelka (Olomouc) a Ondřej Bačo (Zlín).

Reklama

Související témata: