Hlavní obsah

Tvrdíkův favorit v bitvě o televizní práva neuspěl. Kluby zvolily jinou cestu

Praha
Aktualizováno

Spokojený boss Slavie nebude. Ligové grémium Ligové fotbalové asociace totiž schválilo záměr jednat o uzavření smlouvy na poskytnutí mediálních a audiovizuálních práv ke všem utkáním I. a II. ligy na sezóny 2020/21-2023/24 se společností Pragosport. Její nabídku 150 miliónů korun ročně přitom Jaroslav Tvrdík označil v březnu za totální ostudu a prosazoval svou variantu s televizí Barrandov. Ostatní kluby však přesvědčit nedokázal.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Václav Kadlec ze Sparty a Jakub Jugas ze Slavie. Na jaké televizi poběží derby a další ligové šlágry...?

Článek

Bitva o televizní práva dospěla do klíčového stadia. LFA svolala na úterý mimořádné zasedání Ligového grémia, kde se řešila otázka mediálních a audiovizuálních práv.

Výsledkem je krátké a stručné prohlášení, že grémium dalo opět zelenou jednání se společností Pragosport, jejímž šéfem je někdejší mistopředseda fotbalového svazu Jaroslav Vacek. Pragosport televizní práva drží do sezóny 2019/20.

„V praxi to znamená, že se se společností Pragosport bude jednat o detailních podmínkách kontraktu. Vyjednané podmínky budou předloženy k finálnímu rozhodnutí na nejbližším Ligové grémiu," praví se v něm.

Kluby se dohodly, že dále se k tématu nebudou vyjadřovat.

Pragosport nabízí fotbalu 150 miliónů ročně na léta 2020-2024. „Myslím, že jsem vyjednal maximum možného, co je pro kluby nejlepší," avizoval s předstihem Dušan Svoboda, šéf LFA.

Sliboval zájem Barrandova

Šéf Slavie ovšem na svém Twitteru označil takové podmínky za totální ostudu. Jedním dechem pak Jaroslav Tvrdík slíbil, že předloží vyšší nabídku mediální skupiny Empresa media, respektive televize Barrandov.

Jenže na březnové ligové shromáždění nepřišel, takže o jeho variantě ani nešlo jednat.

Podle zákulisních informací Tvrdík na úterní mimořádné zasedání Ligového grémia tentokrát dorazil. Své stanovisko přítomným přednesl, údajně se však nejednalo o jasně formulovanou nabídku.

Od příštího ročníku 2018/19 se nejvyšší soutěž bude hrát v novém formátu s nadstavbou, takže přibude kol, zápasů i odvysílaných přenosů. Vedení ligy se netají tím, že jedním z cílů reformy je právě vyšší zisk z prodeje televizních práv.

Reklama