Hlavní obsah

Teplice - Slavia 0:3Slavia je po pohodové výhře v Teplicích definitivně stříbrná

MinutaMin. Tým Hráč Akce
41. Ngadeu 0 : 1
51. Souček 0 : 2
69. Zmrhal 0 : 3
Záznam online reportáže

Teplice

Náplast na nezdařenou obhajobu. Pražská Slavia si vítězstvím 3:0 v Teplicích v sobotním duelu 30. kola fotbalové HET ligy definitivně zajistila druhé místo. To jí zaručuje účast v 3. předkole Ligy mistrů, v případě vyřazení jistotu základní skupiny Evropské ligy. Červenobílým zajistil vedení na Stínadlech v prvním poločase dorážkou hlavou Ngadeu, po přestávce zvýšil stejným způsobem Souček. Třetí branku obstaral Zmrhal.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Michael Ngadeu-Ngadjui ze Slavie střílí první gól v utkání s Teplicemi.

Článek

Zprvu to však na pohodovou výhru hostů nevypadalo. Ve 14. minutě unikl po pravé straně Vondrášek, nacentroval na Horu, jehož volej nadělal Koláři spoustu práce. V 26. minutě spálil tutovku teplický záložník Kučera, kterému jako na podnosu nachystal vynikající palebnou pozici aktivní Rezek. Z osmi metrů, nikým nekrytý, přestřelil.

Pražané si vypracovali solidní šanci Sýkorou, který si báječně narazil se Zmrhalem. V závěru první půle už ale sešívaní udeřili. Frydrych vnikl do pokutového území, jeho střílený centr Diviš vyrazil před sebe, Ngadeu neměl problém trefit poloodkrytou branku.

Krátce po přestávce slávisté soupeře zaskočili podruhé. Gólman Diviš šel do vzdušného souboje s útočníkem Škodou, odražený balón doklepl do sítě hlavou Souček. Po hodině hry nejprve pálil tvrdě slávista Stoch, vzápětí mohli domácí snížit. Hora si v šestnáctce zpracoval míč, jeho ránu vytáhl Kolář nad břevno.

V 68. minutě pak hosté definitivně zlomili odpor Teplic. Po zblokované střele míč doputoval ke Zmrhalovi, který, sám před Divišem, nezaváhal - 0:3. Zápas se poté už jen v poklidu dohrával. Slávisté tak díky výhře udrželi druhou příčku.

FK Teplice - Slavia Praha 0:3 (0:1)
Branky: 41. Ngadeu, 51. Souček, 68. Zmrhal. Rozhodčí: Hrubeš - Pelikán, Boček. ŽK: Ljevakovič - Škoda. Diváci: 6805.
Teplice: Diviš - Vondrášek, Jeřábek, Čmovš, Šimeček - Ljevakovič (72. Kodeš), Kučera - Hora (84. Díaz), Žitný, Rezek (55. Červenka) - Vaněček. Trenér: Šmejkal.
Slavia: Kolář (86. Kovář)- Frydrych, Jugas, Ngadeu, Bořil - Souček - Stoch, Hušbauer, Sýkora (52. Hromada), Zmrhal (72. Tecl) - Škoda. Trenér: Trpišovský.

Reklama

Související témata: