Hlavní obsah

Opava začne ligu v azylu. Nejspíše v Brně

Prvoligový nováček z Opavy začne sezónu v Brně. Na svém stadiónu nemá vyhřívání trávníku, bez kterého ligová utkání hrát doma nesmí, první domácí utkání tak odehraje nejspíše na stadiónu Zbrojovky. „Jsme prakticky dohodnutí,“ řekl technický ředitel Opavy Jaroslav Rovňan a dodal, že definitivní rozhodnutí padne ve středu.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Opavští fotbalisté začnou sezónu nejspíš v brněnském azylu.

Článek

Opavští oslovili všechny moravské kluby s prvoligovými stadióny, uspěli ale jen v Brně a ve Znojmě. „Přístup všech byl vstřícný, například v Ostravě ale nemůžeme hrát z bezpečnostních důvodů. V Olomouci zase proto, že se Sigma kvalifikovala do Evropské ligy," řekl Rovňan. Ne, slyšeli Opavští i v Karviné, kde stadión vyrostl za peníze Evropské unie a pronajímat se nesmí.

Na svůj stadión by se měla Opava vrátit na začátku září před nebo v průběhu reprezentační přestávky. „Výběrové řízení na zhotovitele vyhřívání nyní probíhá. Kromě trávníku musíme vybudovat také novou kotelnu a upravit prostory VIP a tiskového střediska. Pokud vše půjde podle plánu, měli bychom se 7. září vrátit domů," uvedl Rovňan. „Nutné investice do stadiónu se pohybují okolo 40 miliónů korun," doplnil sportovní manažer klubu Alois Grussmann.

Peníze (22 miliónů korun) na vybudování vyhřívaného trávníku schválilo opavské zastupitelstvo už na konci dubna. Jejich čerpání ale podmínilo postupem do nejvyšší soutěže. Soutěž na dodavatele tak mohla začít až o měsíc později, kdy Opava získala jistotu, že se po třinácti letech vrátí do první ligy. Vítězná firma bude známa v polovině června. Dalším 1,5 miliónem korun město podpořilo i výstavbu kotelny k vyhřívání trávníku a pořízení nové světelné tabule.

Reklama

Související témata: