Hlavní obsah

Cizinec sezóny mění dres. Ikaunieks má namířeno do Jablonce

Praha

Vysočině nakonec záchranu nevystřílel, může se však těšit na novou výzvu. Jeden z nejlepších útočníků fotbalové ligy a Cizinec sezóny mění dres. Lotyš Davis Ikaunieks opouští po dvou letech Jihlavu a od příští sezóny by měl oblékat zelenobílé barvy FK Jablonec. Podle dobře informovaných zdrojů již došlo k dohodě mezi oběma kluby a zbývá jen administrativní dotažení zajímavého přestupu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nejlepší cizinec sezóny 2017/2018 Davis Ikaunieks.

Článek
Fotogalerie

Jablonec vyhrál souboj o vyhlášeného kanonýra s řadou jak předních českých, tak zahraničních klubů. V novém působišti je pro Davise Ikauniekse připravena čtyřletá smlouva.

„Ano, mohu potvrdit, že dohoda mezi kluby je prakticky uzavřena a jsem rád, ze od nové sezóny by měl Davis působit v ambiciózním klubu ze severu," avizuje hráčův agent Pavel Zíka ze společnosti Global Sports.

„Pan Pelta o hráče projevil zájem už v zimě, tehdy ještě k dohodě nedošlo, což hráč respektoval. Teď je vše na nejlepší cestě a pevně věřím, že Davis svoji kariéru v Jablonci dále úspěšně rozvine," dodává agent.

Ikaunieks momentálně pobývá na dovolené doma v Lotyšsku a na nové angažmá se moc těší.

Lákavá premiéra v základní skupině Evropské ligy

„Od svých agentů vím, že jednání mezi Vysočinou a Jabloncem jsou ve finále. Pan Vaculík mi po sezóně slíbil, že mi umožní odejít za novými výzvami. Jablonec měl o mě zájem už v zimě, během jara jsem sledoval jeho vítěznou jízdu. Hrál atraktivní fotbal a získal v jarní části suverénně nejvíce bodů," vzkazuje lotyšský útočník a těší se na spolupráci s koučem Petrem Radou.

„Vím, že klub má ambiciózního majitele a zkušeného úspěšného trenéra, který vedl i českou reprezentaci. A co je pro mě nejdůležitější, že Jablonec měl o mě sportovně ze všech klubů největší zájem. Těším se na nové spoluhráče, liga bude v novem ročníku díky novému systému velmi atraktivní. Klub čeká premiéra v základní skupině Evropské ligy, výzvou je určitě i minimálně obhajoba finálové účasti v Českém poháru," popisuje Ikaunieks své dojmy.

Teď už je jen třeba přestup doladit. „Věřím, že se v nejbližších dnech vše úspěšně dotáhne a že nové angažmá bude dalším významným krokem v mé fotbalové kariéře," doufá útočník, který v české lize odehrál 57 zápasů a vstřelil v nich 19 gólů.

Reklama

Související témata: