Hlavní obsah

Fotbalisty Zlína posílil obránce Buchta z Bohemians

Zlín

Fotbalisty Zlína posílil obránce Petr Buchta z Bohemians 1905, který na jaře hostoval v Jihlavě. Pětadvacetiletý odchovanec brněnského fotbalu se zlínským klubem uzavřel tříletou smlouvu a dnes se zapojil do přípravy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Petr Buchta (vpravo) míří z Bohemians do Zlína.

Článek

"Potřebovali jsme posílit zadní řady, neboť jsme v minulé sezoně dostávali hodně gólů. Buchtovým příchodem zpevníme defenzivu a také zvýšíme konkurenci v týmu," uvedl na klubovém webu sportovní ředitel Zdeněk Grygera.

"Vzhledem k tomu, že jsme v minulé sezoně dostávali hodně gólů, tak jsme rádi, že se nám povedlo tento přestup dotáhnout. Zpevníme tak zadní řady a zvýšíme konkurenci na těchto pozicích," dodal Grygera.

Buchta před dvěma lety neprodloužil v Brně smlouvu a zamířil do Bohemians, odkud letos v zimě odešel na hostování do Jihlavy, které se marně snažil pomoct k ligové záchraně. V nejvyšší soutěži si připsal 102 startů a vstřelil tři branky.

"Buchta má za sebou výborný půlrok v Jihlavě. Je pevný obránce. Jsem proto rád, že je tady," řekl novinářům po dnešním prvním tréninku nový trenér Michal Bílek, který ve Zlíně vystřídal Vlastimila Petrželu.

Další posily mají následovat. "Vzhledem k tomu, že odešli čtyři hráči, tak chceme doplnit tým. Bude to za pochodu. V přípravných zápasech budu chtít vidět hráče, kteří se vrátili z hostování," uvedl Bílek, který by chtěl do kádru více českých fotbalistů.

"Je pravda, že cizinců je tady dost Chtěl bych, aby místní hráči ukázali sílu a dostali se do sestavy. Výborné reference mám o Patriku Slaměnovi. Už dal o sobě vědět. Jsem zvědavý, jak si poradí s přípravou a jaký bude jeho projev v těžkých zápasech," řekl nový trenér.

Už ve středu čeká fotbalisty Zlína první přípravné utkání proti Znojmu. Od 26. června do 1. července v rámci soustředění v Rakousku změří síly s Ferencvárosem a na závěr s čínským Kuang-čou Evergrande. Před zahájením ligy ještě odehraje Zlín dva zápasy proti Frýdku-Místku a se slovenským týmem ViOn Zlaté Moravce.

Reklama

Související témata: