Hlavní obsah

Dvojtečka on-line. Kde uvidíte fotbalovou ligu na internetu?

Praha

Změny na poli vysílacích práv na 1. fotbalovou ligu se dotknou i živého streamování zápasů nejvyšší soutěže na internetu. Kde všude budou moci příznivci české kopané od července sledovat FORTUNA:LIGU v on-line režimu?

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nejvyšší fotbalová liga ponese od nové sezóny nové jméno FORTUNA:LIGA.

Článek

Internetové přenosy dosud běžely na stránkách sázkové společnosti Tipsport, webu vydavatelství CNC a vybrané zápasy rovněž v multidimenzi na stránkách O2 TV. Tím, že O2 TV vysílací práva včetně on-linu kompletně skoupila na následující čtyři sezóny a titulárním partnerem ligy se stala sázková společnost Fortuna, se ale situace pozmění.

O2 TV slibuje díky multidimenzi nevšední možnosti výběru z více zápasů, zpětné zhlédnutí až sedm dní, pauzu či přetáčení klíčových momentů i možnost sledování zápasů na televizi, počítači, mobilu nebo tabletu. Podmínkou je ale aktivní účet, za který konzument zaplatí minimálně 299 korun měsíčně (lze koupit i 24hodinový přístup za 99 korun).

Další možností, ale bez povedených technologických vychytávek a v horší kvalitě záznamu, je sledování přes weby sázkovek. „Tipsport má smlouvu na přenosy ze všech utkání 1. fotbalové ligy uzavřenu s Pragosportem (vlastník práv) ještě na dva roky. Na TV Tipsport tak naši klienti budou mít možnost sledovat všechny zápasy v přímým přenosech," uvedl pro Sport.cz Jiří Hadrava z oddělení komunikace Tipsportu.

A jako hlavní partner ligy nabídne živé vysílání zápasů i Fortuna. „Od nového ročníku budeme nabízet streamy i z první ligy. Ve standardním formátu tak, jak nabízíme i další sportovní přenosy," doplnil tiskový mluvčí Fortuny Petr Šrain.

Podmínkou sledování přímých přenosů na webech sázkových společností je registrace, u Tipsportu pak ještě nutnost minimální sázky v měsíčním horizontu. Fortuna možnost sledování streamů sázkou nepodmiňuje.

Reklama

Související témata: