Hlavní obsah

Internacional poslal do finále klubového MS náhradník

TOKIO

Fotbalisté brazilského klub Internacional Porto Alegre se stali prvními finalisty klubového mistrovství světa, které pořádá Japonsko. Internacional si zajistil účast ve finále díky výhře 2:1 nad egyptským Al Ahlí, o vítěznou branku se v 72. minutě postaral náhradník Luiz Adriano.

Článek

O soupeři Internacionalu se rozhodne ve čtvrtečním duelu mezi favorizovanou Barcelonou a mexickou Amérikou. Finále se hraje v neděli v Jokohamě.

Brazilský Internacional byl stejně jako Barcelona nasazen až do semifinále. V souboji s egyptským velkoklubem Al Ahlí, který ve čtvrtfinále vyřadil novozélandský Auckland, však měl s očekávaným postupem hodně práce.

Do vedení šel ve 23. minutě po trefě sedmnáctiletého mladíka Alexandra Pata, ale osm minut po přestávce vyrovnal přesnou hlavičkou útočník angolské reprezentace Flávio a nechal tak zapomenout na dvě zahozené šance svých spoluhráčů Aboutríky a El Nahase ještě z konce prvního poločasu.

Favorizovaný brazilský tým strhl vedení na svoji stranu až 18 minut před závěrečným hvizdem. Střídající Luiz Adriano, který nahradil v sestavě zraněného autora první branky Pata, usměrnil zblízka do branky rohový kop Ceary.

Al Ahlí - Internacional Porto Alegre 1:2 (0:1)
Branky: 23. Alexandre Pato, 72. Luiz Adriano - 53. Flávio.

Reklama