Hlavní obsah

Fotbalová jednadvacítka začne novou kvalifikaci domácím duelem s Andorrou

PRAHA

Česká fotbalová reprezentace do 21 let začne nový kvalifikační cyklus o postup na mistrovství Evropy v roce 2013 domácím duelem s Andorrou, kterou bude hostit 10. srpna letošního roku.

Článek

Tým kouče Jakuba Dovalila ve skupině narazí ještě na Wales, Černou Horu a Arménii. Zástupci ČMFS oznámili termínovou listinu zápasů českého týmu v pátek, den po losovacím aktu ve švýcarském Nyonu.

V letošním roce sehraje jednadvacítka, jejíž současný výběr se v červnu představí na mistrovství Evropy v Dánsku, čtyři kvalifikační zápasy. Po zápase s Andorrou přivítá 6. září Arménii, 11. října vyrazí do Walesu a 11. listopadu ukončí kalendářní rok soubojem v Arménii.

V příštím roce tým "lvíčat" bude pokračovat v kvalifikace až 1. června domácím zápasem s Černou Horou, 5. června nastoupí v Andoře a kvalifikační blok ukončí dvojzápasem 7. září v Černé Hoře a 10. září s Walesem, tedy s papírově nejsilnějším soupeřem.

Trenér Dovalil si sled zápasů pochvaluje. Za důležité považuje, že první duel Češi odehrají proti papírově nejslabšímu celku Andoře. Pro nově se tvořící mužstvo by to měl být dobrý zápas na rozehrání. "Vnímám to jako velmi pozitivní skutečnost. V tomto utkání nemůžeme myslet na nic jiného než na výhru a já bych si přál, aby proti papírově nejslabšímu soupeři skupiny tým získal sebedůvěru. Stejně tak pozitivně vnímám i fakt, že i druhý zápas hrajeme v domácím prostředí s Arménií," uvedl Dovalil. Ten v nové kvalifikaci může nasadit hráče narozené v roce 1990 a mladší.

Český svaz už také v předstihu řeší, na kterých stadiónech jednadvacítka odehraje své domácí zápasy. Duel s Andorrou by se mohl odehrát na pražské Julisce, či v Mladé Boleslavi, utkání s Arménií v Uherském Hradišti a zápasy s Walesem a Černou Horou v Jablonci či Liberci.

Závěrečný turnaj ME v roce 2013 pořádá Izrael, který při kandidatuře "porazil" právě i Česko. Z kvalifikace postoupí do závěrečné baráže vítězové deseti kvalifikačních skupin a čtyři celky s nejlepší bilancí na druhých místech. Čtrnáct týmů se pak v barážovém play off utká ve dvouzápasech o sedm postupových míst.

Reklama

  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín