Hlavní obsah

Pelé chce, aby Platini kandidoval na šéfa FIFA, Blatter podle něj zklamal

SINGAPUR

Podle brazilské fotbalové ikony Pelého by měl Francouz Michel Platini vstoupit do boje o post předsedy mezinárodní federace FIFA. Vrcholnou funkci bude v červnových volbách obhajovat Sepp Blatter, jenž v očích Pelého zklamal především při volbě pořadatelů mistrovství světa v letech 2018 a 2022.

Foto: Nacho Doce , Reuters

Fotbalová legenda Pelé.

Článek

"Platini už je prezidentem UEFA, má dobrou pozici. Možná by to mohl zkusit," uvedl Pelé v Singapuru na snídani pořádané americkou obchodní komorou. "My získali mistrovství světa pro Brazílii (pro rok 2014) naprosto čistě, ale tady byl velký problém," poukázal na nedávnou aféru, po níž byli dva vysocí funkcionáři z FIFA potrestáni.

Předseda UEFA Michel Platinifoto: Právo/Petr Horník

Čtyřiasedmdesátiletý Blatter se uchází už o čtvrté čtyřleté funkční období v čele FIFA. Silným soupeřem by mu podle spekulací mohl být šéf asijské konfederace AFC Katařan Muhamad bin Hamám, který však úmysl kandidovat dosud nepotvrdil.

Šéf FIFA Sepp Blatter.foto: Právo/Jan Handrejch

Sám prý na funkci šéfa fotbalu ambice nemá

Sedmdesátiletý Pelé ujistil, že sám takové ambice nemá. Trojnásobný mistr světa v současné době pomáhá svému bývalému týmu New York Cosmos k tomu, aby byl po znovuzrození přizván do zámořské ligy MLS od sezóny 2014.

Reklama