Hlavní obsah

Kouč Magath dostal nakonec v Schalke padáka

GELSENKIRCHEN

Vedení fotbalového klubu Schalke 04 odvolalo trenéra Felixe Magatha. Jeho nástupcem by se měl stát Ralf Rangnick. Podle listu Bild převezme mužstvo buď od příští sezóny, nebo by ho mohl vést už 1. dubna v utkání německé ligy proti St. Pauli. V nejbližším zápase s Leverkusenem tuto neděli povede tým dočasně dosavadní asistent Seppo Eichkorn.

Foto: Sascha Schuermann, ČTK/AP

Kouč Felix Magath se loučí se Schalke.

Článek

Magath přišel do Schalke předloni v létě a v minulé sezóně skončil s týmem v bundeslize na druhém místě. Letos se však jeho svěřencům v domácí soutěži nedařilo, v tabulce jsou až desátí. O mnoho lépe si Schalke vede v Lize mistrů, kde postoupilo do čtvrtfinále.

Už před osmifinálovou odvetou s Valencií se objevily informace, že Magath skončí po sezóně, i když měl smlouvu do června 2013. Bývalý kouč Bayernu či Wolfsburgu to popřel, ale ve středu ani nedorazil na jednání dozorčí rady, která rozhodla o jeho odvolání. "Z pohledu Schalke existovaly dobré důvody pro odvolání. Na veřejnosti je nebudeme prezentovat, protože je před námi právní jednání," uvedl šéf dozorčí rady Clemens Tönnies.

Fanoušci Schalke nechtěli o vyhazovu kouče Magatha ani slyšet.foto: Reuters/Ina Fassbender

Sedmapadesátiletý Magath se středeční schůzky nezúčastnil, protože pro to prý neviděl důvod. "Klub mu včera jen stručně oznámil, že se má dostavit. To nestačí. Jestli měl mít příležitost se vyslovit, musel vědět, o co na jednání půjde," uvedl koučův mluvčí.

Přišel o milióny eur

Neúčastí na schůzce přišel podle agentury SID Magath o nárok na značnou část z dvanácti milionů eur, které měl podle smlouvy dostat v případě předčasného ukončení spolupráce ze straně klubu. Magath také přišel o místo manažera a člena představenstva Schalke.

Podle Magathova právníka Ralfa Höckera se Magath o ukončení spolupráce dozvěděl z médií a jeho propuštění z představenstva je podle něj neplatné a neoprávněné. "Velmi mě mrzí, že moje úspěšná práce v Schalke končí tak ošklivě. Klubu, hráčům a fanouškům přeji z celého srdce úspěch a jen to nejlepší," přidal Magath.

Reklama

Související témata:
  1 : 0 West Ham - Leverkusen 1 : 0 63. min Živě
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň