Hlavní obsah

Argentinci na Copě Américe konečně vyhráli a jsou ve čtvrtfinále

CÓRDOBA

Fotbalisté Argentiny se ve třetím utkání na domácím šampionátu Jižní Ameriky dočkali prvního vítězství a postoupili do čtvrtfinále. V přímém souboji o druhé místo ve skupině A Messi a spol. porazili v Córdobě Kostariku 3:0. Do další fáze prošli neporaženi stejně jako vítěz tabulky Kolumbie.

Foto: Enrique Marcarian , Reuters

Argentinec Sergio Agüero byl nejlepším hráčem na hřišti. Dal dvě branky.

Článek

Hvězdný domácí tým se po dvou remízách konečně výrazněji prosadil střelecky, byť na vedoucí gól Sergia Agüera čekalo 56.000 diváků v hledišti stadiónu Maria Alberta Kempese až do nastaveného času prvního poločasu. Útočník Atlétika Madrid přidal další trefu krátce po přestávce a do té doby jediný argentinský střelec na šampionátu se se třemi zásahy ujal vedení v tabulce kanonýrů turnaje.

Messi nahrál na dva góly

Vítězství čtrnáctinásobných vítězů Copy Amériky zpečetil krátce po uplynutí hodiny hry Ángel di María z Realu Madrid. Významný podíl na triumfu favorita měl i Lionel Messi, oba góly ve druhém poločase totiž padly po přihrávkách barcelonské superstar.

"Tohle vítězství znamená strašně moc. Bylo to pro nás finále, protože šlo o postup," radoval se Agüero.

Argentinci si nyní počkají na čtvrtfinálového soupeře, kterým bude druhý tým ze skupiny C (Chile, Uruguay nebo Peru). Kostarika musí doufat, že se mezi osmičku nejlepších vejde jako jeden ze dvou týmů na třetích místech.

Fotbalové mistrovství Jižní Ameriky v Argentině:
Skupina A (Córdoba):
Argentina - Kostarika 3:0 (1:0)

Reklama

Související témata: