Hlavní obsah

Měli jsme strach, přiznal sparťanský střelec Slepička

TEPLICE

Na lavičce náhradníků zažíval těžké chvíle, několikrát to vypadalo, že sparťanský hubený náskok v Teplicích vezme za své, ale nakonec mohl Miroslav Slepička jásat. Jeho trefa rozhodla v dohrávce 11. kola fotbalové ligy.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Sparťana Marka Matějovského (vlevo) se snaží zastavit Admir Ljevakovič z Teplic.

Článek

„Tříbodový gól. To víte, že jsem rád,“ radoval se po své první trefě po návratu do dresu letenského celku z angažmá v Chorvatsku a Německu.

„Jediným pozitivem je, že jsme vyhráli, ale někdy to tak je, že divákům se výkon úplně nemusí líbit,“ pokračoval devětadvacetiletý útočník Sparty, pro niž se zápasy v Teplicích stávaly noční můrou.

Ale deset let trvající prokletí bez jediné výhry je zlomeno. Byť s pořádnou klikou. „Pětkrát míč prolítl naším malým vápnem, na lavičce jsme všichni měli strach, naštěstí se domácí netrefili,“ oddechl si Slepička, který byl v závěru vystřídán.

Vlastimil Vidlička ze Sparty (vlevo) ve vzdušném souboji s teplickým Lukášem Zoubelem.foto: ČTK/Libor Zavoral

„Oboustranně to byla víc kopaná než fotbal,“ nebyl z výkonu nijak nadšen Libor Sionko, pamětník posledního sparťanského vítězství v Teplicích v říjnu 2001. „Vybavuju si to dobře, tehdy jsem gólem rozhodl já,“ vylovil lehce ve vzpomínkách. „Ale teď je hlavní, že jsme ukázali, že nás minulá prohra s Libercem nesrazila, že žádnou špatnou sérii nezačínáme,“ tvrdil dále.

„Sparta tu od té dávné výhry asi odehrála lepší zápasy, přesto nikdy nezvítězila, teď se to povedlo, konec nepříznivé bilance těší, chtěli jsme to zlomit a povedlo se,“ liboval si i kouč Sparty Martin Hašek, který byl u minulého vítězství ještě jako hráč. „Taky jsme se tenkrát strachovali o výsledek, podržel nás tehdy Petr Čech,“ vzpomněl si.

Čím víc střelbu trénujeme, tím je to horší, lamentoval kouč Teplic

Teď jeho týmu pomohlo totální střelecké selhání domácích. „Něco nahoře jsme asi urazili,“ posteskl si teplický kouč Petr Rada na nepřízeň osudu. „Nepadá nám to tam ani z vyložených šancí, přitom jsme asi byli lepší. Ale fotbal se hraje na branky,“ přemítal posmutněle trenér, jemuž chyběla značná palebná síla. Potrestaný Mahmutovič nebyl k dispozici, proti "svým" nemohl nastoupit v Teplicích hostující Kerič, recipročně se to týkalo i současného sparťana Mareše. Ale na lavičce dlouho zůstával i sparťanský kanonýr Kweuke.

„Nevím, jaký vliv absence měly, minule jsme taky neuspěli. Znovu to opakuji - herně na tom nejsme špatně. Ale dnes, předtím v Olomouci, Budějovicích, Karviné i doma s Boleslaví nestřílíme branky. A čím víc střelbu trénujeme, tím je to horší,“ pravil Rada.

Recept na gól znal v pondělním večeru jen Slepička. Po centru a Huškově hlavičce lízl míč, který pak letěl od tyče do sítě. „Ani nevím, jak to tam šlo, dával jsem to za sebe, to bych musel mít oči vzadu,“ culil se šťastný střelec.

Reklama

Související témata: