Hlavní obsah

Do Edenu může na ligu deset tisíc fanoušků, na Letnou o tisíc méně

Praha

Na podporu devíti, resp. deseti tisíc fanoušků budou moci v nové ligové sezoně, která začíná už v sobotu 24. července, spoléhat fotbalisté pražské Sparty a Slavie. Pochopitelně že fanoušci se na stadiony dostanou pouze s negativním testem na koronavirus, certifikátem o provedeném očkování nebo potvrzením o tom, že v posledních 180 dnech prodělali covid-19. Antigenní testy nesmějí být starší 72 hodin, PCR odběry pak sedm dní. Od očkování musí uběhnout nejméně 14 dní. Během zápasů budou příznivci muset mít v hledišti nasazené respirátory.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Téměř devět tisíc fanoušků smí od nové sezony na domácí zápasy Sparty,

Článek

Podle informací, která zveřejnila Ligová fotbalová asociace řídící v tuzemsku profesionální soutěže, se zvýší počet diváků na všech prvoligových a druholigových stadionech, ty s kapacitou do 5000 diváků budou moci být dokonce vyprodány,

Do hledišť s kapacitou od pěti do deseti tisíc bude moci maximálně pět tisícovek fanoušků, stadiony pro deset tisíc příznivců a více mohou kluby za dodržení rozestupu nejméně jednoho sedadla obsadit až z poloviny.

Týká se to Slavie, Sparty, Plzně, Ostravy, Teplic a Olomouce, klubů hrajících na stadionech, kde je na tribunách kapacita pro víc než deset tisíc diváků. Arena v pražském Edenu má kapacitu 19 370 fanoušků, takže do hlediště může necelých deset tisíc diváků, do Teplic a na Spartu jich pak může dorazit zhruba devět tisíc.

Foto: Petr Horník, Právo

Fanoušci Slavie Praha slaví ligový titul.

V Edenu obsadí všechna místa nejspíš majitelé permanentek, neboť Slavia dala do prodeje 9500 celosezonních vstupenek, z nichž pět tisíc okamžitě zmizelo. Sparta zatím prodala 6000 permanentek, Teplice 1500.

Stoprocentně mohou využít kapacitu stadionu využít tři kluby. V Karviné má totiž stadion kapacitu 4 833 míst, v Mladé Boleslavi, kde bude hrát nejen domácí tým, ale bude tam v azylu i nováček z Hradce Králové, mají tribuny kapacitu rovných pět tisíc míst.

"Na rozdíl od minulé sezony nejsou pro jednotlivé akce vydávána zvláštní pravidla. Organizace utkání včetně stanovení maximálního počtu diváků na fotbalových stadionech a dalších podmínek jejich účasti se řídí všeobecně platnými mimořádnými opatřeními ministerstva zdravotnictví," uvedla LFA v tiskové zprávě.

Po rozvolnění diváckých omezení se od nové sezony vrátí povinnost poskytnout vstupenky hostujícím fanouškům. Domácí klub jim bude muset uvolnit minimálně pět procent kapacity.

Reklama